Το Radio Paris και οι μουσικοί παραγωγοί του Σας εύχονται Καλή Ανάσταση.

 Πατάς και ακούς - Press the Button and listen

Πληροφορίες σταθμού email  [email protected]  και  Κινητό-Viber 6937036523

 

Τώρα στον αέρα
Loading...

Το site έχει την άδεια της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ (AUTODIA)

Πατάς και ακούς - Press the Button and listen

Πληροφορίες σταθμού email [email protected] και Τηλέφωνο - Viber 6937036523

Rate this item
(1 Vote)

Απλές συμβουλές για τη μέρα της Τσικνοπέμπτης

By Published March 02, 2016

Έφτασε ξανά η μεγάλη μέρα, την οποία έχουμε στο πρόγραμμα από τότε που τελείωσε η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων.

Μέχρι πριν λίγες μέρες λέγαμε πώς θα αρχίσουμε να κουμπώνουμε ξανά το παντελόνι μετά τα Χριστούγεννα και τώρα έχουμε Τσικνοπέμπτη και Σαρακοστή. Και επειδή η μεγάλη μέρα έρχεται ας πούμε μερικά πράγματα για να μην ξυπνήσουμε την άλλη μέρα διπλοί.

Η μέρα αυτή είναι γνωστή για τα γεύματα που βασίζονται στο κρέας, επομένως το πιο πιθανό είναι στο τραπέζι που θα βρεθούμε να υπάρχει αφθονία σε κρέας και φυσικά αυτό δεν μας προβληματίζει καθόλου ως τώρα όλα καλά. Το θέμα έρχεται στον τρόπο μαγειρέματος και στα συνοδευτικά. Να, λοιπόν τι κάνουμε με 5 απλές κινήσεις:
1. επιλέγουμε να παραγγείλουμε μόνο ψητά, βραστά ή ωμά. Φυσικά δεν εννοώ ωμά κρέατα (αν και υπάρχει το γνωστό καρπάτσιο που τρώγεται ωμό) αλλά εννοώ γενικότερα ότι θα βρεθεί στο τραπέζι.

Άρα διαλέγουμε:
• ψητά όχι τηγανιτά κρέατα όπως μοσχαράκι, κοτόπουλο, χοιρινό, αρνάκι ή κατσικάκι. Αφαιρούμε πάντα την πέτσα και αποφεύγουμε πανσέτα και οτιδήποτε έχει λίπος.
• ψητά, βραστά ή ωμά λαχανικά (ψητά λαχανικά όπως πιπεριές χρωματιστές, κολοκυθάκια, μελιτζάνα, μανιτάρια, βραστά χόρτα, κολοκυθάκια, καρότα, ωμές σαλάτες μαρούλι, ρόκα, σπανάκι, λάχανο, καρότο)
• ψητή φέτα
• ψητές ή βραστές πατάτες

και η μαύρη λίστα (τι να αποφύγουμε):
• τηγανιτά, οτιδήποτε τηγανιτό είναι περιττό και άδικος κόπος το μόνο που θα κάνει είναι να μας γεμίσει περιττές θερμίδες, βάρος, πρήξιμο και τύψεις.
• Λέμε όχι σε κολοκυθοκεφτές, τυροκροκέτες, ντοματοκεφτέδες, μελιτζανοκροκέτες και όλα τα πιάτα από τον κατάλογο που τελειώνουν σε -κεφτές και -κροκέτα
• Τηγανιτή πατάτα
• τις συνοδευτικές σως Οι σαλάτες καλό είναι να γαρνίρονται με ελαιόλαδο και λεμόνι ή ξύδι αποφύγετε μαγιονέζα, ή οποιαδήποτε άλλη γλυκόξινη σάλτσα.
• Σαγανάκι τυρί
• Ψωμί, πίτα, ρύζι, ή ζυμαρικό που έρχεται ως συνοδευτικό. Ζητήστε τα πιάτα να συνοδεύονται με λαχανικά
• Και όλες τις "κρεμοσαλάτες " όπως τις ονομάζω και εννοώ τυροκαφτερή, μελιτζανοσαλάτα, ρώσικη κλπ

2. διαλέγουμε να πιούμε ανθρακούχο νερό, 1-2 ποτήρια κρασί ή μπύρα και αποφεύγουμε αναψυκτικά που θα φορτώσουν κενές θερμίδες (έχουν ζάχαρη που δεν χαρίζει τίποτα, αντιθέτως...)

3. Νερό: πάντα σε ένα τραπέζι πρέπει να υπάρχει νερό, μπορεί κάποιος να πνιγεί. Φυσικά αστειεύομαι το νερό είναι υγεία όσο λοιπόν περιμένουμε την παραγγελία πίνουμε 2 ποτήρια νερό.

4. Οργανωνόμαστε από το πρωί. Τι εννοώ με αυτό: κάνουμε ένα καλό πρωινό, ένα φρούτο για δεκατιανό, μια σαλάτα με ένα βραστό αυγό για μεσημεριανό, για απογευματινό 1 γιαούρτι με 1κ.σ. σταφίδες και μερικούς ξηρούς καρπούς, θα μας κρατήσουν μέχρι την ώρα του γεύματος. Αποφεύγουμε να καταναλώσουμε κάτι περισσότερο μέσα στη διάρκεια της μέρας, γιατί έχουμε στο νου μας ότι το βράδυ θα έχουμε έξοδο.

5. Σκεφτόμαστε το αύριο. Ναι αυτό ακριβώς ! σκεφτείτε πώς υπάρχει η επόμενη μέρα και μην φάτε δίχως αύριο. Κάνουμε την παραγγελία στο τραπέζι ώστε να μην περισσέψουν φαγητά είναι κρίμα να πεταχτούν και είναι κρίμα να τα φάτε με το ζόρι για να μην "μείνουν".
Να περάσετε όμορφα και να έχετε κοντά σας τους αγαπημένους σας.

Write a comment...
awesome comments!
Plugin - JSDK/Ultimate Social Elements is disabled! Please enable it!

Σχετικά Με Radio-Paris

  • Το Radio Paris είναι ένας Online Ραδιοφωνικός Σταθμός στην Ελλάδα αλλά έχει παγκόσμιο πνεύμα και αγάπη για τη μουσική.

    Κοίτα να μην χάνεις τη ραδιοσυχνότητα της ψυχής σου...
     Ό,τι σώζουμε, μάς σώζει

    GEAGRAMMO_-_Licensed_1.jpg

Contact us

Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά 16
Γλυφάδα, 16675
Ελλάδα
2108946521
Mobile: 6937036523
www.radio-paris.gr

Quote

  •  η κάθε στιγμή έχει τη μουσική της