Το Radio Paris και οι μουσικοί παραγωγοί του Σας εύχονται Καλή Ανάσταση.

 Πατάς και ακούς - Press the Button and listen

Πληροφορίες σταθμού email  [email protected]  και  Κινητό-Viber 6937036523

 

Τώρα στον αέρα
Loading...

Το site έχει την άδεια της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ (AUTODIA)

Πατάς και ακούς - Press the Button and listen

Πληροφορίες σταθμού email [email protected] και Τηλέφωνο - Viber 6937036523

Rate this item
(1 Vote)

Γιατί το νερό είναι τόσο σημαντικό;

By Published February 21, 2016

Το νερό είναι η πηγή της ζωής. Συνέχεια ακούμε πώς είναι σημαντικό και πρέπει να πίνουμε πολύ. Ποσότητες όπως 2 λίτρα, 1,5 λίτρο ή 8 ποτήρια νερό είναι τα πιο διαδεδομένα. Όμως δεν είμαστε όλοι το ίδιο και για το λόγο αυτό δεν είναι πάντα οι ίδιες ποσότητες ιδανικές για όλους.

Πολλές φορές έρχονται στο γραφείο μου και μου λένε ότι δεν πίνουν νερό γιατί δεν τους αρέσει. Ίσως είναι η χειρότερη διατροφική συνήθεια (το να μην πίνουμε νερό) και είναι η πρώτη που δρομολογώ για αλλαγή. Δεν γίνεται να μην αρέσει το νερό γιατί το νερό δεν έχει γεύση και είναι γενετικά προδιαγεγραμμένο στον άνθρωπο να μπορεί να το καταναλώνει.

Η καλή ενυδάτωση του σώματος είναι το πιο σημαντικό στοιχείο για να μπορεί να λειτουργεί ο οργανισμός και να διεκπεραιώνει όλες τις βιοχημικές διαδικασίες του. Αν κάποιος σκεφτεί πώς το 70% του σώματος μας είναι νερό τότε αντίστοιχα θα καταλάβει πώς από αυτά που προσλαμβάνουμε καθημερινά το μεγαλύτερο ποσοστό θα έπρεπε να είναι νερό για να διατηρηθεί η ομοιόσταση του οργανισμού. Δεν είναι τυχαίο ότι η ενυδάτωση του οργανισμού είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για αθλητές υψηλού επιπέδου.

Υπάρχουν πολλές θεωρίες για την ιδανική ποσότητα νερού που πρέπει να προσλαμβάνουμε. Η ποσότητα προσλαμβανόμενου νερού σχετίζεται με την ποσότητα κατανάλωσης τροφής, τη σωματική δραστηριότητα (ένταση άσκησης ή προπόνησης, εφίδρωση, χρόνος προπόνησης κλπ), τα σωματομετρικά χαρακτηριστικά (ύψος, βάρος, ποσοστό μυϊκής μάζας, ηλικία, φύλο, κλπ), τη λήψη ή όχι φαρμάκων ή συμπληρωμάτων διατροφής και την ύπαρξη παθολογικών καταστάσεων (π.χ. νεφρική ανεπάρκεια).

Ένας γενικός κανόνας είναι ότι για κάθε θερμίδα που καταναλώνουμε θέλουμε 1 ml νερού για να τη μεταβολίσουμε.

1 θερμίδα--> 1 ml νερού

Άρα ένας μέσος άνθρωπος που ακολουθεί ένα διαιτολόγιο 1500 θερμίδων θέλει 1500ml (1,5 λίτρο δηλαδή) νερό την ημέρα. Αντίστοιχα κάποιος που καταναλώνει 2000 θερμίδες θέλει 2 λίτρα κλπ. Αυτό είναι ένας γενικός κανόνας χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι παράγοντες που αναφέρθηκαν παραπάνω, σε τέτοια περίπτωση συμβουλευτείτε το διατροφολόγο σας.

Ποιές οι λειτουργίες του ;

1. Η ζωή των κυττάρων
Το νερό είναι φορέας, διανέμει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στα κύτταρα, όπως μέταλλα, βιταμίνες και γλυκόζη

2. Συμμετέχει σε χημικές και μεταβολικές αντιδράσεις
Το νερό απομακρύνει τα προϊόντα του μεταβολισμού των κυττάρων, συμπεριλαμβανομένων και τοξινών, μέσα από τα ούρα και τα κόπρανα.

3. Μεταφορά των θρεπτικών συστατικών
Το νερό συμμετέχει στη βιοχημική διάσπαση της τροφής.

4. Ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος

Το νερό έχει μεγάλη θερμοχωρητικότητα το οποίο βοηθά τη ρύθμιση των μεταβολών της θερμοκρασίας του σώματος σε ένα ζεστό ή ψυχρό περιβάλλον. Το νερό επιτρέπει στο σώμα να απελευθερώσει θερμότητα όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι υψηλότερη από τη θερμοκρασία του σώματος . Το σώμα αρχίζει να ιδρώνει, και η εξάτμιση του νερού από την επιφάνεια του δέρματος ψύχει πολύ αποτελεσματικά το σώμα.

5. Εξάλειψη της φθοράς
Το νερό είναι ένα αποτελεσματικό λιπαντικό γύρω από τις αρθρώσεις. Λειτουργεί επίσης ως υποστηρικτική ουσία για τα μάτια, τον εγκέφαλο, το νωτιαίο μυελό και ακόμη και για το έμβρυο μέσω του αμνιακού υγρού.

Πρακτικά τα οφέλη που εμείς μπορούμε να δούμε είναι: περιορισμός της κατανάλωσης τροφής και άρα διατήρηση ή απώλεια σωματικού βάρους, ομοιόμορφη όψη του δέρματος (εξαλείφει τη θαμπάδα και βοηθάει στη ρύθμιση σμήγματος), καλύτερη λειτουργία των νεφρών και ρύθμιση της λειτουργίας του εντέρου (αποφυγή δυσκοιλιότητας).

Από που το προσλαμβάνουμε; Το νερό υπάρχει σχεδόν σε όλες τις τροφές όπως φρούτα και λαχανικά, ροφήματα και αναψυκτικά. Παρ' όλ' αυτά όταν μιλάμε για πρόσληψη νερού εννοούμε καθαρό νερό καθώς οποιαδήποτε άλλη μορφή συμμετέχει ελάχιστα στην ενυδάτωση.
Το νερό είναι η πηγή της ζωής!!!. Αυτός είναι ο λόγος που κανείς δεν μπορεί να ζήσει περισσότερο από 3 έως 5 ημέρες χωρίς καμία πρόσληψη νερού. Μείνετε συντονισμένοι στο radio-paris για συμβουλές πώς να προσλαμβάνουμε περισσότερο νερό και να κάνουμε πιο ευχάριστη την κατανάλωση του!!!

Write a comment...
awesome comments!
Plugin - JSDK/Ultimate Social Elements is disabled! Please enable it!

Σχετικά Με Radio-Paris

  • Το Radio Paris είναι ένας Online Ραδιοφωνικός Σταθμός στην Ελλάδα αλλά έχει παγκόσμιο πνεύμα και αγάπη για τη μουσική.

    Κοίτα να μην χάνεις τη ραδιοσυχνότητα της ψυχής σου...
     Ό,τι σώζουμε, μάς σώζει

    GEAGRAMMO_-_Licensed_1.jpg

Contact us

Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά 16
Γλυφάδα, 16675
Ελλάδα
2108946521
Mobile: 6937036523
www.radio-paris.gr

Quote

  •  η κάθε στιγμή έχει τη μουσική της