Τώρα στον αέρα
Loading...

 Πατάς και ακούς - Press the Button and listen

Πληροφορίες σταθμού email  [email protected]  και  Κινητό-Viber 6937036523

 

Το site έχει την άδεια της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ (AUTODIA)

Πατάς και ακούς - Press the Button and listen

Πληροφορίες σταθμού email [email protected] και Τηλέφωνο - Viber 6937036523

Εκδηλώσεις Εβδομάδας 29 Οκτωβρίου - 2 Νοεμβρίου στον ΙΑΝΟ

By Published October 25, 2019

Εκδηλώσεις Εβδομάδας 29 Οκτωβρίου - 2 Νοεμβρίου στον ΙΑΝΟ

 

Την Τρίτη 29 Οκτωβρίου στις 20:30 η δημοσιογράφος Τασούλα Επτακοίλη, στο πλαίσιο του κύκλου συζητήσεων «Συναντήσεις με Μουσικούς», συνομιλεί με τον συνθέτη, στιχουργό και ερμηνευτή Μιχάλη Ρακιντζή, με θέμα «Back to the 80s and 90s». Μία συζήτηση για τη μουσική και τη ζωή.

Ένα ταξίδι στις συναρπαστικές δεκαετίες του '80 και του '90, με έναν από τους αδιαμφισβήτητους πρωταγωνιστές τους.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24), η είσοδος είναι ελεύθερη θα προβάλλεται ζωντανά και στο ianos.gr
Με την υποστήριξη του Μελωδία 99.2 και του Μέντα 88.

Λίγα παραπάνω λόγια για την εκδήλωση
Μιχάλης Ρακιντζής – «Back to the 80s and 90s».
Οι σπουδές Μηχανολογίας στο Λονδίνο και οι SCRAPTOWN. Το «Μωρό μου φάλτσο», το «Μη μου μιλάς για καλοκαίρια» και το «Δεν πιστεύω». Ο Πασχάλης, η Σοφία Αρβανίτη, ο Σάκης Μπουλάς. Ο Ίαν Γκίλαν και η Μπόνι Τάιλερ. Η Γιουροβίζιον και οι λαϊκές επιτυχίες με τον Βασίλη Καρρά. Ένα ταξίδι στις συναρπαστικές δεκαετίες του '80 και του '90, με έναν από τους αδιαμφισβήτητους πρωταγωνιστές τους: τον συνθέτη, στιχουργό και ερμηνευτή Μιχάλη Ρακιντζή. Για όλα αυτά και για πολλά ακόμα ο Μιχάλης Ρακιντζής θα μιλήσει στη δημοσιογράφο Τασούλα Επτακοίλη, την Τρίτη 29 Οκτωβρίου, στις Συναντήσεις με Μουσικούς στο café του ΙΑΝΟΥ.

Συναντήσεις με μουσικούς στο Café του ΙΑΝΟΥ
Η μουσική είναι δρόμοι. Είναι ιστορίες και μνήμη. Είναι εικόνες και συναισθήματα. Είναι χάδια και σαϊτιές. Είναι δάκρυα και χαμόγελα. Κι αυτό τον χειμώνα γίνεται αφορμή η Τασούλα Επτακοίλη να συναντήσει στο café του ΙΑΝΟΥ ανθρώπους με το δικό τους, προσωπικό, ευδιάκριτο αποτύπωμα στα ελληνικά μουσικά πράγματα. Ανθρώπους που γνωρίζουμε. Ή νομίζουμε ότι γνωρίζουμε... Δημιουργούς που θα μιλήσουν εφ' όλης της ύλης. Για τη ζωή και την πορεία τους, για την έμπνευση, το κοινό και την αναγνώριση, για τον ανταγωνισμό, τους φόβους και τις προσδοκίες τους, για την τέχνη και την κοινωνία.

Οι ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ πραγματοποιούνται στο café του ΙΑΝΟΥ, αναμεταδίδονται ζωντανά μέσα από το ianos.gr και το κοινό έχει τη δυνατότητα να υποβάλει τις ερωτήσεις του για τον κάθε καλεσμένο στο email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Link Εκδήλωσης: https://www.ianos.gr/events/sinantiseis-me-mousikis-michalis-rakintzis-ekd.html


 

Την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου στις 18:00 το Advanced Media Institute, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και οι Μεταμεσονύκτιες Εκδόσεις, σας προσκαλούν στον ΙΑΝΟ της Αθήνας σε ανοιχτή εκδήλωση για τα Μέσα Ενημέρωσης στην Εκπαίδευση, με αφορμή την έκδοση του συλλογικού τόμου «Εγγραμματισμός στα Μέσα - Media Literacy: σε αναζήτηση της έννοιας και της λειτουργίας της».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο IANOS Cafe (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Στην εκδήλωση, που οδηγούν οι επιμελήτριες του τόμου Σοφία Ιορδανίδου, αν. καθ. Επικοινωνίας και Δημοσιογραφίας στο Ανοικτό Παν/μιο Κύπρου και Σοφία Παπαδημητρίου προϊσταμένη της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του ΥΠΑΙΘ, θα αναδειχθούν με παραδείγματα για τους πολίτες/κοινό, διαφορετικές πτυχές του εγγραμματισμού στα Μέσα, καθώς και η σημασία και αξία του να κατανοούν τη λειτουργία του σήμερα.

Ακόμη, η Βάλια Καϊμάκη, δημοσιογράφος και καθηγήτρια - σύμβουλος στο Ανοικτό Παν/μιο Κύπρου εστιάζει στην ουσιαστική ανάγκη της καλλιέργειας και ενίσχυσης της κριτικής ικανότητας του πολίτη μέσα από την εκπαίδευση, ενώ η Σοφία Ιορδανίδου, σε συνέντευξη - βίντεο, συζητά για το θέμα με τη συγγραφέα και διδάσκουσα στο ΑΠΘ, Σοφία Νικολαΐδου.

Η συζήτηση διοργανώνεται στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Εβδομάδας για την Παιδεία στα Μέσα και την Πληροφορία 2019 (Global Media and Information Literacy Week 2019), εστιάζοντας στον κρίσιμο και διευρυμένο ρόλο της Παιδείας στα Μέσα στην ψηφιακή εποχή.

Οι 20 συγγραφείς του τόμου καταθέτουν μια εξόχως πρωτότυπη δουλειά μαζί με τη συγκεντρωμένη εμπειρία τους.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Τι είναι, τελικά ο εγγραμματισμός (ή γραμματισμός, ή αλφαβητισμός ή, σε μια διαφορετική προσέγγιση, η εκπαίδευση) στα Μέσα; Είναι η απόκτηση βασικών ικανοτήτων κατανόησης της πληροφορίας -ιδίως στην ψηφιακή μας εποχή- με όποιον τρόπο κι αν προσφέρεται αυτή. Σε μια εποχή όπου η λειτουργία των Μέσων επικαθορίζει κατά πολύ τη συμμετοχή στην δημόσια σφαίρα, όπου οι πληροφορίες και οι επεξεργασίες τους παίρνουν όλο και πιο διαφοροποιημένη μορφή, ο αναγνώστης/θεατής/συμμετέχων στον ψηφιακό κόσμο χρειάζεται μια πιο συνειδητοποιημένη προσέγγιση για να επιλέγει ή να απορρίπτει, να ταξινομεί, να διακρίνει, να αξιολογεί, να ενσωματώνει στη δική του εμπειρία το υλικό των Μέσων. Όταν όλοι αναφέρονται (συχνά κατά το δοκούν...) σε fake news, όταν η ίδια η ιδιότητα του πολίτη κρίνεται από τη δυνατότητα διάκρισης στην χρήση των Μέσων, η προσέγγιση του εγγραμματισμού -και μάλιστα στα πλαίσια της εκπαίδευσης- προσλαμβάνει καθοριστική σημασία.

Link βιβλίου: https://www.ianos.gr/eggrammatismos-sta-mesa-0454280.html
Link Εκδήλωσης:https://www.ianos.gr/events/engramatismos-sta-mesa-media-literaci-ekd.html


 

Την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου στις 20:30 οι εκδόσεις IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο της Σωτηρίας Σταυρακοπούλου, «Τα εσώψυχα του Ντίνου Χριστιανόπουλου». Πρόκειται για μια σειρά συνομιλιών της συγγραφέως με τον Ντίνο Χριστιανόπουλο, ένα εξομολογητικό «μουχαμπέτι», όπως του άρεσε να το αποκαλεί, που βάστηξε για δέκα σχεδόν χρόνια.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24), η είσοδος είναι ελεύθερη και θα προβάλλεται ζωντανά στο ianos.gr

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Γιώργος Ανδρειωμένος, καθ. Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Γιώργος Χρονάς, ποιητής-εκδότης των εκδόσεων Οδός Πανός

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Πρόκειται για μια σειρά συνομιλιών της συγγραφέως με τον Ντίνο Χριστιανόπουλο, ένα εξομολογητικό «μουχαμπέτι», όπως του άρεσε να το αποκαλεί, που βάστηξε για δέκα σχεδόν χρόνια. Και μέσα απ’ αυτό, ξεδιπλώνεται η χειμαρρώδης και «προκλητική» προσωπικότητα του ποιητή, που σπάει όλους τους φραγμούς του «καθωσπρεπισμού» του πνευματικού κόσμου της εποχής μας.

Απόσπασμα από τον Πρόλογο του βιβλίου
Γνωριστήκαμε το 1982, όταν ένας κοινός γνωστός μας, ο γλύπτης Κυριάκος Καμπαδάκης, με πήγε στο γραφείο του Χριστιανόπουλου, στη «Διαγώνιο», να του χαρίσω την πρώτη συλλογή μου με πεζογραφήματα – φιλοδοξούσα κι εγώ να μπω στο λογοτεχνικό μας σινάφι, να του αρέσουν και να μου ζητήσει συνεργασία για τη Διαγώνιο. Τον θεωρούσα, κατά κάποιον τρόπο, πατριάρχη των μεταπολεμικών γραμμάτων και επιζητούσα, ας πούμε, την ευλογία του. «Μη λες “πατριάρχης”», με διόρθωσε. «Λιγάκι φοβούμαι ότι πέφτεις έξω. Πες “πατριαρχίδας”». Και γελάσαμε οι παρευρισκόμενοι στο γραφείο του. Τον Μάρτιο του 2003, ο Ντίνος παρουσίασε επαινετικά στον «Ιανό» το βιβλίο μου Οι δεξιώσεις, μαζί με τον πανεπιστημιακό καθηγητή Γιώργο Κεχαγιόγλου, προκαλώντας τον φθόνο των συναδέλφων μου. Στο τέλος του ίδιου χρόνου, λίγο πριν κάνει την επέμβαση καρδιάς, οργάνωσε μια παρουσίαση του λογοτεχνικού μου έργου στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών, το οποίο υπάγεται στο Πανεπιστήμιο. Είχαν έρθει οι σοβαροί κύριοι της γειτονιάς μας, δημόσιοι υπάλληλοι και μαγαζάτορες, με τις συμβίες τους –Τετάρτη απόγευμα, κλειστά τα εμπορικά καταστήματα– να ακούσουν τον περίφημο ποιητή Χριστιανόπουλο να μιλάει για τη γειτόνισσά τους, καθηγήτρια πανεπιστημίου και πεζογράφο, καθώς και ορισμένοι συνάδελφοί μου και κάποιοι λογοτέχνες της πόλης μας. Κι αυτός, επί δύο ώρες, δεν σταματούσε να ευτελίζει εμένα και το έργο μου, αναιρώντας όλα όσα είχε πει στον «Ιανό» πριν από λίγους μήνες• ερχόταν, έτσι, στα ίσα του. Θα έπρεπε να το περιμένω• όχι μόνο δεν του άρεσαν οι καλοσύνες και οι αγάπες, αλλά συνήθιζε και να προκαλεί στις δημόσιες εμφανίσεις του, ερεθίζοντας αρνητικά το κοινό. «Εγώ είμαι αντικομφορμιστής», απαντούσε στους διάφορους επικριτές του. «Δεν μιλώ με τα στερεότυπα του καθωσπρέπει κυρίου. Και αυτό κάνει κάποια αίσθηση. Μεγάλη. Σαν μια ηλεκτρική εκκένωση». Παρ’ όλ’ αυτά, δεν του κράτησα κακία• γοητευμένη από τα πρωτότυπα γραπτά και τα φιλολογικά του κείμενα, ήθελα να γράψω για το έργο του. Προς το τέλος του 2004, του έκανα την ίδια πρόταση. «Καλά», είπε, «αφού επιμένεις. Αλλά όχι μελέτες και βιογραφίες. Νισάφι. Άρχισα να τα σιχαίνομαι τα φιλολογικά». «Ε, τότε τι;» τον ρώτησα. «Εμείς αγαπιόμαστε. Θα το ρίξουμε στο μουχαμπέτι. Ξέρεις τι είναι το μουχαμπέτι, Σωτηρούλα; Κουβεντούλες, ελεύθερες όμως, χωρίς πρόγραμμα και σκοπιμότητες. Ναι, γιατί στην κοινωνική ζωή μας είμαστε λίγο κουμπωμένοι• δεν τα λέμε όπως τα σκεφτόμαστε. […] Λοιπόν, από αγάπη, θα αρχίσουμε μια κουβεντούλα, όπου όλα θα σου τα λέω ξεβράκωτος. Μη γελάς. Όπως μου έρχονται στο μυαλό. Για τη ζωή μου, για το έργο μου, για τις γάτες μου, για λογοτέχνες, για φίλους, για ρεμπέτες, για γεγονότα […] Αχ, πολλά είπαμε απόψε. Γκουντ μπάι τώρα, πάω στο σπίτι να ταΐσω τα γατιά μου».

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η Σωτηρία Σταυρακοπούλου γεννήθηκε στον Βόλο (1957). Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. (1980) και εργάζεται ως αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Φιλολογίας της παραπάνω Σχολής. Έχει δημοσιεύσει ποικίλα άρθρα, μελετήματα και βιβλιοκρισίες που αφορούν
την πρώιμη δημώδη και τη νεοελληνική λογοτεχνία. Έχει εκδώσει τις ακόλουθες μελέτες: Περικλής Σφυρίδης – Παραφυάδες ΙΙ: Κείμενα λογοτεχνίας και βιβλιοκρισίες 1999-2008 (Καστανιώτης, 2008) και Περικλής Σφυρίδης – Ο πεζογράφος και η κριτική για το έργο του (Εστία, 2011), Επ’ αφορμή – Μελετήματα για τη λογοτεχνία της Θεσσαλονίκης (IANOS, 2011), Η γερμανική κατοχή σε πεζογράφους της Θεσσαλονίκης (Μαλλιάρης Παιδεία, 2015), Τέσσερις συνεντεύξεις του Περικλή Σφυρίδη (Μαλλιάρης Παιδεία, 2016), Εργογραφία – Βιβλιογραφία Κωνσταντίνου Κ. Παπουλίδη: 1960-2016 (Εκδόσεις Κυριακίδη ΙΚΕ, 2016), Τα μη του έρωτα: Virtù per sensi – Ερμηνευτικές θεωρήσεις της υστερομεσαιωνικής και αναγεννησιακής λογοτεχνίας: 12ος-17ος αι. (Εκδόσεις Κυριακίδη ΙΚΕ, 2017), Τέχνη αψιμυθίωτη (Μαλλιάρης Παιδεία, 2017). Στα γράμματα εμφανίστηκε το 1980 με τη συλλογή διηγημάτων Τα ζούμπερα (Ερμής) και ακολούθησαν τα εξής βιβλία λογοτεχνίας: Η χορδοφάσα και ο κύκλος (διήγηση: Ερμής,1982)• Η λαπαροτομή (διηγήματα: Λιβάνης, 1983)• Άλμα (μυθιστόρημα: Ερμής, 1989)• Οι δεξιώσεις (μυθιστόρημα: Εστία, 2001)• Η μεθυσμένη γυναίκα (μυθιστόρημα: Εστία, 2005)• Σπάνιες αλήθειες (μυθιστόρημα: Εστία, 2008), Αχ, Ελλάδα, σ’ αγαπώ (μυθιστόρημα: Εστία, 2012).

Link βιβλίου: https://www.ianos.gr/ta-esopsixa-tou-ntinou-xristianopoulou-0477571.html

Link Εκδήλωσης: https://www.ianos.gr/events/sotiria-stavrakopoulou-ta-eswpsicha-tou-ntinou-christianopoulou-ekd.html


 

Την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου στις 20:30 οι εκδόσεις Κέδρος και η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο του Antonio Ferrari, «Το μυστικό - Η αληθινή ιστορία της απαγωγής του Άλντο Μόρο», σε μετάφραση του Δημήτρη Μαμαλούκα. Ένα συνταρακτικό μυθιστόρημα, γραμμένο με θάρρος από τον κεντρικό αρθρογράφο και σχολιαστή της Corriere della Sera.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ Αθήνας (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Ελισάβετ Κοτζιά, κριτικός λογοτεχνίας
Δημήτρης Μαμαλούκας, συγγραφέας
Πέτρος Μάρκαρης, συγγραφέας

Θα υπάρχει διαδοχική μετάφραση.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Μάρτιος 1978: Στο ξενοδοχείο Μάριοτ στην Ουάσινγκτον εξυφαίνεται μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς μεταπολεμικές συνωμοσίες, όπου διακυβεύεται το πολιτικό μέλλον της Ιταλίας και οι σχέσεις της με τις ΗΠΑ και τη Σοβιετική Ένωση. Ο σκοπός είναι ένας: Nα ανακοπεί με κάθε τρόπο η είσοδος του ΚΚΙ στην κυβέρνηση, ακόμη και αν χρειαστεί να αναμειχθούν οι Ερυθρές Ταξιαρχίες. Ο αδίστακτος Αμερικανός μυστικός πράκτορας Ρον Τ. Στιούαρτ θα κινηθεί ανάμεσα στην Πράγα, στο Παρίσι, στο διαιρεμένο από το Τείχος Βερολίνο, στο Μιλάνο και στη Γένοβα, και σε συνεννόηση με άλλους πράκτορες, ανατολικούς και δυτικούς, θα εισχωρήσει στην ομάδα των τρομοκρατών για να τους βοηθήσει στην ανατρεπτική και αποσταθεροποιητική κίνηση με στόχο τον πολιτικό αρχηγό της Ιταλίας Άλντο Μόρο. Ένα συνταρακτικό μυθιστόρημα, γραμμένο με θάρρος από τον κορυφαίο αρθρογράφο της Corriere della Sera Αντόνιο Φεράρι. Το χειρόγραφο ήταν ανέκδοτο για χρόνια. Κάποιοι μάλιστα έκαναν τα πάντα ώστε το βιβλίο να παραμείνει στην αφάνεια. Ο Φεράρι έγραψε αυτά που γνώριζε αλλά δεν μπορούσε να τεκμηριώσει, αφού δεν είχε αποδείξεις. Τα γεγονότα επιβεβαιώθηκαν αργότερα, τόσο από νεότερες μαρτυρίες όσο και από την επιτροπή έρευνας γύρω από την υπόθεση δολοφονίας του Άλντο Μόρο.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Ο Αντόνιο Φεράρι γεννήθηκε στη Μόντενα και εργάζεται στην Corriere della Sera από το 1973 αρχικά ως ειδικός απεσταλμένος και τώρα ως κεντρικός αρθρογράφος και σχολιαστής. Τη δεκαετία του ’70 και στις αρχές της δεκαετίας του ’80 ασχολήθηκε με την τρομοκρατία, και ειδικότερα με τις Ερυθρές Ταξιαρχίες. Ήταν φίλος του δημoσιογράφου Βάλτερ Τομπάτζι, με τον οποίο γύρισε όλη την Ιταλία σε διάφορες δημοσιογραφικές αποστολές και τον οποίο δολοφόνησαν άγνωστοι τρομοκράτες το 1980. Ήταν οι ίδιοι τρομοκράτες που απείλησαν πολλές φορές τον Φεράρι και τον ανάγκασαν να ζήσει για δύο χρόνια με συνοδεία αστυνομικών, μέχρι που μετακινήθηκε ως απεσταλμένος στο εξωτερικό - στη Μέση Ανατολή, στη βόρεια Αφρική και στα Βαλκάνια. Έστειλε ανταποκρίσεις από πολλά πολεμικά μέτωπα και πήρε συνεντεύξεις από όλους τους ηγέτες της περιοχής.

Link βιβλίου: https://www.ianos.gr/to-mistiko-0473976.html
Link Εκδήλωσης: https://www.ianos.gr/events/antonio-ferrari-to-mistiko-ekd.html


 

Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου στις 12:00 οι εκδόσεις Ίκαρος και η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο της Elisabeth Kübler-Ross, «Πλησιάζοντας τον θάνατο», το οποίο κυκλοφορεί για πρώτη φορά στα ελληνικά.

Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες ψυχολογικές μελέτες του 20ού αιώνα, που επηρέασε βαθιά τους τομείς της ψυχικής υγείας και της έρευνας σχετικά με τον άνθρωπο. Εισήγαγε τη θεωρία για τα «πέντε στάδια του πένθους» που διατρέχει ο καταληκτικός ασθενής: άρνηση, θυμός, διαπραγμάτευση, κατάθλιψη και αποδοχή.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον IANO της Αθήνας (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Δανάη Παπαδάτου, καθ. Κλινικής Ψυχολογίας στο τμ. Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ-πρόεδρος Δ.Σ. «Μέριμνα»
Ελισάβετ Πατηράκη, καθ. Συστήματα Νοσηλευτικής – Ανακουφιστικής Φροντίδας-αν. πρόεδρος του τμ. Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ
Βαγγέλης Προβιάς, μεταφραστής του βιβλίου-συγγραφέας

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο ψυχίατρος-παιδοψυχίατρος-ψυχαναλυτής Αθανάσιος Αλεξανδρίδης.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Πενήντα χρόνια μετά την πρώτη του έκδοση, το Πλησιάζοντας τον θάνατο της Elisabeth Kübler-Ross κυκλοφορεί για πρώτη φορά στα ελληνικά. Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες ψυχολογικές μελέτες του 20ού αιώνα, που επηρέασε βαθιά τους τομείς της ψυχικής υγείας και της έρευνας σχετικά με τον άνθρωπο. Η Αμερικανοελβετίδα ψυχίατρος, όπως είναι πολύ γνωστό, εισήγαγε τη θεωρία για τα «πέντε στάδια του πένθους» που διατρέχει ο καταληκτικός ασθενής: άρνηση, θυμός, διαπραγμάτευση, κατάθλιψη και αποδοχή. Μέσω συνεντεύξεων και συνομιλιών, η Kübler-Ross διερεύνησε πώς ο επικείμενος θάνατος επηρεάζει τον ασθενή, τους γιατρούς και το ιατρικό προσωπικό που βρίσκεται κοντά του, καθώς και το οικογενειακό του περιβάλλον, και διαμόρφωσε τη θεωρία της, η οποία παραμένει μέχρι σήμερα σημείο αναφοράς στον χώρο της ψυχιατρικής. Η έκδοση περιλαμβάνει εισαγωγικό σημείωμα του ψυχίατρου, παιδοψυχίατρου και ψυχαναλυτή Αθανάσιου Αλεξανδρίδη.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα
Η Elisabeth Kübler-Ross, MD, (1926-2004) ήταν Αμερικανοελβετίδα ψυχίατρος και συγγραφέας του πρωτοποριακού βιβλίου Πλησιάζοντας τον θάνατο, στο οποίο ανέπτυξε τα «πέντε στάδια του πένθους». Το βιβλίο αποτέλεσε τομή στην ιατρική σκέψη και θεμελίωσε την αλλαγή, αρχικά στις ΗΠΑ και στη συνέχεια σε όλο τον δυτικό κόσμο, σχετικά με την ορθή υποστήριξη των ασθενών, των οικογενειών τους, αλλά και του επιστημονικού προσωπικού που τους περιθάλπει. Η ψυχοδυναμική, ανθρωπολογική και μεταφυσική της προσέγγιση έχει καταγραφεί συνολικά σε είκοσι τέσσερα βιβλία, που έχουν εκδοθεί σε τριάντα έξι γλώσσες ανά τον κόσμο, βοηθώντας εκατομμύρια ανθρώπους να αντιμετωπίσουν τον θάνατό τους ή τον θάνατο ενός αγαπημένου τους προσώπου. Το έργο της έχει συμβάλει στην καλή άσκηση της ιατρικής και συνεχίζεται...

Link Εκδήλωσης: https://www.ianos.gr/events/plisiazontas-ton-thanato-elisabeth-kubler-ross-ekd.html


 

Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου στις 21:30 η Όλγα Βενέτη έρχεται στην Αλυσίδα Πολιτισμού ΙΑΝΟS για μια μουσική διαδρομή, με τίτλο "Paris - Athènes", ανάμεσα σε δύο πόλεις αλλά και βασικούς σταθμούς της ζωής της, την Αθήνα και το Παρίσι. H ξεχωριστή ερμηνεύτρια επιχειρεί να φέρει κοντά τις δυο μεγάλες της αγάπες: τα ελληνικά και τα γαλλικά τραγούδια, σε ένα πρόγραμμα για πιάνο και φωνή.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας (Σταδίου 24), η είσοδος είναι ελεύθερη και θα μεταδίδεται ζωντανά από το IANOS RADIO

Μαζί της στο πιάνο ο Φρίξος Μόρτζος, ενώ θα συμμετέχει ερμηνευτικά ο διακεκριμένος τενόρος και δάσκαλος της, Σταμάτης Μπερής.
Είσοδος (με κρασί ή μπύρα): 16 ευρώ
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00

Πρόγραμμα Όλγα Βενέτη 

Λίγα παραπάνω λόγια για τη μουσική παράσταση
Η ξεχωριστή ερμηνεύτρια επιχειρεί να φέρει κοντά τις δυο μεγάλες της αγάπες: τα ελληνικά και τα γαλλικά τραγούδια, σε ένα αισθαντικό πρόγραμμα για πιάνο και φωνή, γεμάτο από τραγούδια που αγαπά. Ανάμεσα τους και κάποια ελληνικ

Write a comment...
awesome comments!
Plugin - JSDK/Ultimate Social Elements is disabled! Please enable it!
Δημήτρης Καραμπάρης

Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Σχετικά Με Radio-Paris

  • Το Radio Paris είναι ένας Online Ραδιοφωνικός Σταθμός στην Ελλάδα αλλά έχει παγκόσμιο πνεύμα και αγάπη για τη μουσική.

    Κοίτα να μην χάνεις τη ραδιοσυχνότητα της ψυχής σου...
     Ό,τι σώζουμε, μάς σώζει

    GEAGRAMMO_-_Licensed_1.jpg

Contact us

Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά 16
Γλυφάδα, 16675
Ελλάδα
2108946521
Mobile: 6937036523
www.radio-paris.gr

Quote

  •  η κάθε στιγμή έχει τη μουσική της