Τώρα στον αέρα
Loading...

Πατάς και ακούς - Press the Button and listen

Πληροφορίες σταθμού email [email protected] και Τηλέφωνο - Viber 6937036523

Το site έχει την άδεια της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ (AUTODIA)

 Πατάς και ακούς - Press the Button and listen

Πληροφορίες σταθμού email  [email protected]  και  Κινητό-Viber 6937036523

 

Η Πηγή Λυκούδη η Νένα Βενετσάνου και ο Γρηγόρης Βαλτινός στην Galerie Δημιουργών 12/5

By Published May 02, 2018

«Ο πόνος όλου του Κόσμου»

Η Πηγή Λυκούδη η Νένα Βενετσάνου και ο Γρηγόρης Βαλτινός σας προσκαλούν στην Galerie Δημιουργών σε μία ξεχωριστή μουσικοθεατρική εκδήλωση – καταγγελία ενάντια στη λησμονιά, τη βία, το ρατσισμό και τη βαρβαρότητα.
Είναι μία βραδιά αντίδρασης στην καθημερινότητα που χαρακτηρίζεται από την απαξίωση των θεσμών και της ανθρώπινης υπόστασης.
χορηγός επικοινωνίας www.radio-paris.gr

Με την συνθέτρια στο πιάνο συμπράττουν οι μουσικοί:

Δημήτρης Κοντονής : κιθάρες
Άγγελος Κουσάκης: κρουστά
Γάσπαρης Μαμμάς: κλαρινέτο
Ilirjan Mehili : βιολί
Νίκος Χατζόπουλος : Μπάσο

Την εκδήλωση προλογίζει η συγγραφέας, ποιήτρια
Νίνα Ναχμία - Κοκκαλίδου

Η Πηγή Λυκούδη, η Νένα Βενετσάνου και ο Γρηγόρης Βαλτινός παρουσιάζουν το Σάββατο 12 Μάϊου 2018, στις 9:00 μ.μ. στη Galerie Δημιουργών, μία ξεχωριστή μουσικοθεατρική εκδήλωση – καταγγελία ενάντια στη λησμονιά τη βία, το ρατσισμό, τη βαρβαρότητα και την απαξίωση της ανθρώπινης υπόστασης, με ποίηση και μουσική.

«Ο πόνος όλου του Κόσμου» είναι ο γενικός τίτλος της ενότητας των τραγουδιών της Πηγής Λυκούδη που θα ακουστούν. Περιλαμβάνει το κύκλο τραγουδιών σε ποίηση Γιωσέφ Ελιγιά και τη «Φούγκα του Θανάτου» του Πάουλ Τσέλαν.

Είναι η πρώτη φορά που μελοποιούνται ποιήματα του Ρωμανιώτη ποιητή από τα Γιάννενα Γιωσέφ Ελιγιά. Ο ποιητής με λυρικότητα που ξαφνιάζει κοιτάει τον θάνατο κατάματα, υπερήφανα, υπερβατικά, τονίζοντας την αγάπη του για την πατρίδα του και με την λεβεντιά του την Ελληνικότητά του. Με τα ποιήματά του κάνει πρόταση για τη ζωή. Τούτος ο κύκλος τραγουδιών συμπληρώνεται από τον μελοποιημένο βιωματικό λόγο του Πάουλ Τσέλαν ενός από τους κορυφαίους μεταπολεμικούς ποιητές που έδωσε την ποιητική Γκουέρνικα του 20ου αιώνα, τη «Φούγκα του Θανάτου» δοσμένη αριστοτεχνικά στην Ελληνική γλώσσα από την Ιωάννα Αβραμίδου.
Η ζωή ο θάνατος και πάλι η ζωή ξετυλίγονται μέσα από τις μελωδίες της Πηγής Λυκούδη που υμνούν το κουράγιο για ζωή και δημιουργία και τονίζουν την ανάγκη για αρμονική συνύπαρξη με ουσιαστική καθημερινότητα.

Η πρώτη παρουσίαση του έργου έγινε την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014 στις Βρυξέλλες με πρωτοβουλία του Συλλόγου Ηπειρωτών Βελγίου και σε συνεργασία με το Centre Communautaire Laïc Juif de Bruxelles, τη στήριξη του Institut Sépharade Européen και του Foyer Sépharade.
Πραγματοποιήθηκε για την συμπλήρωση 70 χρόνων από την εξολόθρευση 1.960 καταγεγραμμένων Ελλήνων Εβραίων ανδρών, γυναικών και παιδιών, Ρωμανιωτών, από τα Ιωάννινα, την Άρτα, την Παραμυθιά και την υπόλοιπη περιφέρεια στα κολαστήρια που δημιούργησαν διεστραμμένες ιδεολογίες.

Η ενθουσιώδης αποδοχή του έργου οδήγησε στη δημιουργία ηχογραφήματος μέρος του οποίου παρουσιάστηκε στον πολυχώρο ΙΑΝΟΣ της Αθήνας στις 23 Οκτωβρίου 2017 με ερμηνευτές την Νένα Βενετσάνου και τον Γρηγόρη Βαλτινό.

Οι ερμηνείες της Νένας Βενετσάνου και του Γρηγόρη Βαλτινού σφραγίζουν το έργο και προδιαγράφουν την ποιότητα της μουσικοθεατρικής αυτής βραδιάς.

Όλη αυτή η δουλειά καταγράφηκε τελικά σε μία συλλεκτική τρίγλωσση έκδοση (βιβλίο -c.d) χάρη στην ουσιαστική συμβολή του Νώε Γιουσουρούμ.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ και πωλείται σε όλα τα γνωστά
δισκοπωλεία και βιβλιοπωλεία σε όλη την Ελλάδα. Διατίθεται επίσης στο πωλητήριο του Μ.Μ. Αθηνών στο πωλητήριο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και στην Galerie δημιουργών (210-6251732).

Αριθμός εισιτηρίων περιορισμένος
Προπώληση από Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Ώρα Προσέλευσης :20:40
Ώρα έναρξης: 21.00
Ημέρα Παράστασης : Σάββατο 12 Μαίου
Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ

Galerie Δημιουργών
Χελιδονούς 28, Κηφισιά
www.galeriedimiourgon.gr
www.facebook.com/galeriedimiourgon
Λεωφορεία: 504, 522, 523, 543, 721, Β9
Πληροφορίες - Κρατήσεις : 210 6251732

Write a comment...
awesome comments!
Plugin - JSDK/Ultimate Social Elements is disabled! Please enable it!
Αθηνά Δρακοπούλου

Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Σχετικά Με Radio-Paris

  • Το Radio Paris είναι ένας Online Ραδιοφωνικός Σταθμός στην Ελλάδα αλλά έχει παγκόσμιο πνεύμα και αγάπη για τη μουσική.

    Κοίτα να μην χάνεις τη ραδιοσυχνότητα της ψυχής σου...
     Ό,τι σώζουμε, μάς σώζει

    GEAGRAMMO_-_Licensed_1.jpg

Contact us

Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά 16
Γλυφάδα, 16675
Ελλάδα
2108946521
Mobile: 6937036523
www.radio-paris.gr

Quote

  •  η κάθε στιγμή έχει τη μουσική της