Τώρα στον αέρα
Loading...

 Πατάς και ακούς - Press the Button and listen

Πληροφορίες σταθμού email  [email protected]  και  Κινητό-Viber 6937036523

 

Το site έχει την άδεια της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ (AUTODIA)

Πατάς και ακούς - Press the Button and listen

Πληροφορίες σταθμού email [email protected] και Τηλέφωνο - Viber 6937036523

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου στις Συναντήσεις με Μουσικούς στον ΙΑΝΟ 22/1

By Published January 18, 2018

Συναντήσεις με μουσικούς στον ΙΑΝΟ

Δευτέρα 22 Ιανουαρίου, στις 20:30
Νίκος Πορτοκάλογλου

Στην πρώτη «συνάντηση με μουσικούς στον ΙΑΝΟ» για το 2018, η Τασούλα Επτακοίλη υποδέχεται τον αγαπημένο τραγουδοποιό Νίκο Πορτοκάλογλου. Μία συζήτηση σε πρώτο πρόσωπο για τη μουσική, την τέχνη και τη ζωή, λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ «Εισιτήριο» σε CD και LP, το οποίο αναδείχθηκε σε άλμπουμ της χρονιάς (2017) από το κοινό της Athens Voice.

Στο «Εισιτήριο» περιλαμβάνεται και το νέο single «Πότε Θα Σε Δω». Ένα ντουέτο με ένα νέο, φωτεινό και πολύ ταλαντούχο κορίτσι, την Αγάπη Διαγγελάκη. Με διονυσιακές γκάιντες, βαλκανικές φωνές και ηλεκτρικές κιθάρες, από τον Νίκο Πορτοκάλογλου και τους Ευγενείς Αλήτες.

Πες μου πότε θα σε δω
αχ πότε θα σε ξαναδώ
κι έχω τόσα να σου πω
κι άλλα τόσα να ρωτήσω εγώ.

Ακούστε το τραγούδι «Πότε θα σε δω»:

Είσοδος ελεύθερη.
Με την υποστήριξη του Μελωδία 99.2
ΙΑΝOS: Σταδίου 24, 210 3217810

Λίγα λόγια για τον Νίκο Πορτοκάλογλου:
Ο Νίκος Πορτοκάλογλου γεννήθηκε στο Βόλο την προτελευταία ημέρα του 1957. Είναι αυτοδίδακτος μουσικός και όργανό του είναι η κιθάρα. Στα τέλη της δεκαετίας ’70 με τον ενθουσιασμό της νεαρής ηλικίας και την σχολική του παρέα ξεκινά την υλοποίηση των μουσικών του οραμάτων. Έτσι δημιουργήθηκε το συγκρότημα ΦΑΤΜΕ. Ήχος ηλεκτρικός, πολλές ιδέες και μια ασυνήθιστη «ελληνική» ωριμότητα. Στίχος διεισδυτικός, αιχμηρός, όταν καταγίνεται με τα κοινά και τρυφερός όταν τα τραγούδια είναι ερωτικά. Είναι η γενιά της μεταπολίτευσης που ζει και αναπνέει μέσα στα τραγούδια του Νίκου Πορτοκάλογλου. Μια γενιά χωρίς ψευδαισθήσεις, αλλά με οράματα και χιούμορ.

Το κεφάλαιο ΦΑΤΜΕ, για μια δισκογραφική επταετία προσέφερε πολλά και ουσιώδη. Όταν διέλυσαν το ’89 ο Νίκος συνέχισε μόνος του το ταξίδι. Στη διάρκεια της πορείας του κερδίζει την εκτίμηση από μεγάλους ομότεχνούς του, Μάνο Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Διονύση Σαββόπουλο, οι οποίοι ζητούν τη συμμετοχή του σε συναυλίες και ραδιοφωνικές ή τηλεοπτικές εκπομπές. Επίσης δεν είναι λίγες οι συνεργασίες του με σπουδαίους τραγουδιστές και συνθέτες – στιχουργούς, Χάρις Αλεξίου, Ελένη Βιτάλη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γιάννης Κότσιρας, Δημήτρης Μητροπάνος, Αφροδίτη Μάνου, Σταύρος Λογαρίδης, Νίκος Ζιώγαλας, Μανώλης Φάμελλος, Διονύσης Σαββόπουλος, Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας, Έλλη Πασπαλά, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Πόλυ Πάνου και άλλοι.

Το φθινόπωρο του 2001 κυκλοφόρησε το σάουντρακ της ταινίας “Μπραζιλέρο” σε μουσική του Νίκου Πορτοκάλογλου κι έγινε πλατινένιο από τους πρώτους κιόλας μήνες της κυκλοφορίας του. Το φθινόπωρο του 2002 κυκλοφόρησε το διπλό άλμπουμ “Υπάρχει Λόγος Σοβαρός. Νίκος Πορτοκάλογλου-Φατμέ& Φίλοι” (ΜΙNOS-EMI) με σύγχρονες ενορχηστρώσεις τραγουδιών από την εποχή των Φατμέ (1982-1992), ηχογραφήσεις τραγουδιών του συγκροτήματος αλλά και του Νίκου Πορτοκάλογλου από studio και ζωντανές εμφανίσεις. Τον χειμώνα του 2003 πραγματοποιεί έναν κύκλο εμφανίσεων στην Μέδουσα (Αθήνα) και στον Μύλο (Θεσσαλονίκη), με μουσικούς συνοδοιπόρους του τον Οδυσσέα Τσάκαλο, την Ανδριάνα Μπάμπαλη και τον Μάνο Πυροβολάκη ενώ τον Δεκέμβριο του 2003 κυκλοφορεί το καινούργιο του άλμπουμ «ΔΙΨΑ».

Το 2004 βρίσκει τον Νίκο Πορτοκάλογλου στο «Μύλο» της Θεσσαλονίκης όπου ξεκινά τις χειμερινές του εμφανίσεις στις αρχές Φεβρουαρίου, ενώ αμέσως μετά θα βρίσκεται στην Αθήνα, στη μουσική σκηνή «Σταυρός του Νότου». Τον Νοέμβριο του 2004 συνεργάζεται με τον Διονύση Σαββόπουλο και τον Γιώργο Μαργαρίτη στην παράσταση «Τσίρκο Ηλεκτρικό», στο CineΚεραμεικός. Την άνοιξη του 2005 κυκλοφορεί το διπλό cd με τίτλο «Πάμε Άλλη μια Φορά» το οποίο περικλείει ουσιαστικά την μεγάλη διαδρομή του Νίκου Πορτοκάλογλου με ζωντανές ηχογραφήσεις τραγουδιών από τα συνολικά 25 χρόνια πορείας του στο ελληνικό τραγούδι.

Τον Οκτώβριο της επόμενης χρονιάς πραγματοποιεί κύκλο εμφανίσεων με τον Στάθη Δρογώση, τους GrandeLoopa, την Βασιλική Καρακώστα και τον Οδυσσέα Τσάκαλο στον Σταυρό του Νότου, η επιτυχία του οποίου συνεχίστηκε σε μία περιοδεία σε επιλεγμένους σταθμούς ανά την Ελλάδα και την Κύπρο. Το καλοκαίρι του 2007 πραγματοποιεί συναυλίες ανά την Ελλάδα και συμμετέχει στο αφιέρωμα στο Μάνο Λοΐζο μαζί με τη Χαρούλα Αλεξίου. Η ηχογράφηση του τριήμερου αφιερώματος στο Ηρώδειο κυκλοφόρησε σε cd και dvd από την ΕΣΤΙΑ.

Το χειμώνα του ιδίου έτους κυκλοφόρησε και το πολυσυλλεκτικό άλμπουμ ‘’Εκτός Σχεδίου’’ με συμμετοχές του καλλιτέχνη σε δίσκους φίλων και συνεργατών του. Το καλοκαίρι του 2008 πραγματοποίησε δύο συναυλίες γιορτή στο Ηρώδειο όπου με φίλους καλλιτέχνες γιόρτασε τα 30 χρόνια της μουσικής του πορείας. Συμμετείχαν οι Χ.Αλεξίου, Ε.Αρβανιτάκη, Ν.Ζιώγαλας, Οδ.Τσάκαλος, Ανδρ.Μπάμπαλη, HaigYazidjian, Βασιλική Καρακώστα. Της τελευταίας η πρώτη δισκογραφική δουλειά με τίτλο ‘’Η σβούρα και άλλες ιστορίες’’ κυκλοφόρησε από τη SONY BMG. Πρόκειται για μία προσεγμένη παραγωγή του Νίκου Πορτοκαλογλου με 11 μελωδικά τραγούδια με σύγχρονο ήχο, τα οποία υπογράφει ο ίδιος τη μουσική και τους στίχους. Ήδη έχει ξεχωρίσει στα ραδιόφωνα το τραγούδι «Αστροπαλιά». Το καλοκαίρι του 2008 περιόδευσε με νέα μπάντα αλλά και τη Β.Καρακώστα ανά την Ελλάδα. Τον Χειμώνα του 2009 πραγματοποίησε επιτυχημένες εμφανίσεις στο «Κύτταρο» μαζί με την Βασιλική Καρακώστα.

Φέτος το καλοκαίρι, ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα μαζί με την Βασιλική Καρακώστα έχοντας στις αποσκευές του το ολοκαίνουριο album του με τίτλο «Στροφή».Τον χειμώνα του 2009 συνεργάζεται με τον Νίκο Ζιώγαλα και τον Μανώλη Φάμελλο στο Σταυρό του Νότου με μεγάλη επιτυχία. Από τις συγκεκριμένες παραστάσεις προέκυψε το καλοκαίρι του 2010 η κυκλοφορία του διπλού livecd με τίτλο ««Απόψε είναι ωραία», το οποίο αποτελεί την ζωντανή ηχογράφηση των χειμερινών εμφανίσεων. Το καλοκαίρι του 2010 περιοδεύει με τον Νίκο Ζιώγαλα και τον Μανώλη Φάμελλο σε Ελλάδα και Κύπρο.

Τον χειμώνα του 2011 παρουσιάζει στον Ιανό την παράσταση «Ζωντανό Ρεμίξ». Πρόκειται για μια μουσική παράσταση όπου τα ηλεκτρικά τραγούδια του Νίκου με την βοήθεια τριών μουσικών, «ρεμιξάρονται» με κοντραμπάσο, βιολί, μπουζούκι, τζουρά, ούτι και βέβαια την κιθάρα του, επιστρέφοντας στην λιτή πρωταρχική τους μορφή. Οι παραστάσεις συνδυάζονται με την έκδοση του βιβλίου «Λόγια και Ακόρντα» από τις εκδόσεις ΙΑΝΟΣ, στο οποίο περιέχονται αναλυτικά οι στίχοι και τα ακόρντα από το σύνολο των τραγουδιών του Νίκου Πορτοκάλογλου.

Tο 2012 o Νίκος Πορτοκάλογλου πραγματοποιεί μία σειρά εμφανίσεων στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο γιορτάζοντας την επέτειο των 30 χρόνων από την κυκλοφορία του πρώτου δίσκου των Φατμέ και το καλοκαίρι ταξιδεύει την Ελλάδα.

Ακολουθεί η συνεργασία του με τον Φίλιππο Πλιάτσικα, με soldout εμφανίσεις στο Gazoo στην Αθήνα αλλά και σε μουσικές σκηνές σε όλη την Ελλάδα, ενώ συνέχισαν μαζί τις εμφανίσεις του ολόκληρο το καλοκαίρι. Παράλληλα κυκλοφορεί ο διπλός δίσκος με τίτλο «ΙΣΩΣ», που περιέχει 20 τραγούδια τα οποία ηχογραφήθηκαν ζωντανά στο στούντιο με όλη την μπάντα και εκλεκτούς καλεσμένους.

Δύο χρόνια αργότερα, παρουσιάζει την καινούργια του δουλειά σε ένα πρόγραμμα που κατά ένα του μεγάλο μέρος βασίζεται σε διασκευές παλιών τραγουδιών, ενώ παράλληλα πραγματοποιεί ένα μεγάλο κύκλο εμφανίσεων σε όλη την Ελλάδα. Ο τίτλος του νέου του άλμπουμ είναι «Λιμάνια Ξένα» και πρόκειται για αγαπημένα του παραδοσιακά, μικρασιάτικα, ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια σε νέες, σημερινές, τολμηρές και λίγο «αιρετικές», κιθαριστικές εκδοχές. Είναι ένα αφιέρωμα στα τραγούδια των προγόνων και δασκάλων του και ταυτόχρονα ένα αφιέρωμα στο αγαπημένο του όργανο, την κιθάρα.

Τον Ιούνιο του 2015, ο Νίκος Πορτοκάλογλου κυκλοφορεί το «Θα Περάσει κι Αυτό», πρώτο δείγμα από τη νέα του δισκογραφική δουλειά, ενώ το χειμώνα ξεκινάει εμφανίσεις στο Βοτανικό μαζί με την Ελευθερία Αρβανιτάκη που συνεχίζονται με επιτυχία και στη Θεσσαλονίκη λίγους μήνες αργότερα. Παράλληλα κυκλοφορεί το «Αν Μια Φορά Ρωτούσες» που αγαπήθηκε πολύ από τα ραδιόφωνα και το διαδίκτυο. Το καλοκαίρι του 2016 ο Νίκος Πορτοκάλογλου πραγματοποιεί περιοδεία μαζί με την Ελευθερία Αρβανιτάκη. Λίγους μήνες μετά παρουσιάζει τον προπομπό του νέου του άλμπουμ με τίτλο «Εισιτήριο», το οποίο θα δώσει το γενικό τίτλο και ξεκινάει έναν νέο κύκλο εμφανίσεων στο Σταυρό του Νότου με τον τίτλο “Restart”, μαζί με τη νεοσύστατη μπάντα του τους Ευγενείς Αλήτες. Τον Ιούνιο του 2017 το “Restart” ξεκινάει το ταξίδι του σε όλη την Ελλάδα με αφετηρία το Κέντρο Πολιτισμού ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και ολοκληρώνεται λίγους μήνες αργότερα με τη μεγάλη συναυλία στο Κηποθέατρο Παπάγου το Σεπτέμβριο. Ταυτόχρονα κυκλοφορεί το 18ο προσωπικό άλμπουμ του αγαπημένου τραγουδοποιού, «Εισιτήριο» σε CD αλλά και σε βινύλιο, με 13 νέα κομμάτια καθώς και τη διασκευή του εμβληματικού «Χωρίς Αμορτισέρ». Το Δεκέμβριο ο Νίκος Πορτοκάλογλου ξεκινάει τη χειμερινή περιοδεία με τίτλο «Σχολική Εκδρομή» σε συνεργασία με μουσικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

Write a comment...
awesome comments!
Plugin - JSDK/Ultimate Social Elements is disabled! Please enable it!
Δημήτρης Καραμπάρης

Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Σχετικά Με Radio-Paris

  • Το Radio Paris είναι ένας Online Ραδιοφωνικός Σταθμός στην Ελλάδα αλλά έχει παγκόσμιο πνεύμα και αγάπη για τη μουσική.

    Κοίτα να μην χάνεις τη ραδιοσυχνότητα της ψυχής σου...
     Ό,τι σώζουμε, μάς σώζει

    GEAGRAMMO_-_Licensed_1.jpg

Contact us

Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά 16
Γλυφάδα, 16675
Ελλάδα
2108946521
Mobile: 6937036523
www.radio-paris.gr

Quote

  •  η κάθε στιγμή έχει τη μουσική της