Πληροφορίες σταθμού [email protected] και τηλέφωνο Viber 6937036523

 

Η Αργυρώ Καπαρού τραγουδά Δανάη στη Ρότα 29/12

By Published December 23, 2017

Η Αργυρώ Καπαρού τραγουδά Δανάη

Την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου η σπουδαία ερμηνεύτρια Αργυρώ Καπαρού και οι συνεργάτες της παρουσιάζουν στη Ρότα ένα πρόγραμμα μουσικής και λόγου με τίτλο «Μια ξεχωριστή γυναίκα», αφιερωμένο σε μια ιδιαίτερα σημαντική μορφή του ελαφρού τραγουδιού, τη Δανάη Στρατηγοπούλου. Αφηγείται η ηθοποιός Άννα Ψαρρά.
χορηγός επικοινωνίας www.radio-paris.gr

Η Δανάη ήταν μια γυναίκα με ισχυρή προσωπικότητα, ανήσυχη και ιδιαίτερα ταλαντούχα. Τραγουδίστρια, τραγουδοποιός, δημοσιογράφος, ποιήτρια, συγγραφέας, καθηγήτρια λαογραφίας και φωνητικής μουσικής.Γεννήθηκε στην Αθήνα, στην περιοχή του Μεταξουργείου, και μεγάλωσε τα πρώτα χρόνια της ζωής της στη Μασσαλία και το Παρίσι. Αργότερα σπούδασε οικονομικά, πολιτικές επιστήμες, μουσική και τραγούδι.Άσκησε το επάγγελμα της δημοσιογράφου και μέσα από αυτή τη δραστηριότητα γνώρισε το 1935 τον Αττίκ, ο οποίος εκτίμησε την ιδιαίτερη φωνή της και την έκανε μούσα του.

Στη Γερμανική Κατοχή ανέπτυξε έντονη αντιστασιακή δράση και φυλακίστηκε. Ενταγμένη στο ΕΑΜ έκρυβε συναγωνιστές της, οργάνωνε συσσίτια, τραγουδούσε στα νοσοκομεία.Την περίοδο της δικτατορίας έζησε στη Χιλή, όπου διετέλεσε καθηγήτρια φωνητικής στο Ωδείο και καθηγήτρια της ελληνικής λαογραφίας στο Πανεπιστήμιο του Σαντιάγο.Η παράσταση συνδυάζει τραγούδια που ερμήνευσε και αγαπήθηκαν απ το κοινό και κείμενα που αναφέρονται στη ζωή, το έργο της αλλά και την προσωπική της γραφή.

Συνοδεύουν οι μουσικοί: Γιάννης Τσόλκας (πιάνο), Μερόπη Βλαχογιάννη (ακορντεόν)

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017
Ώρα: 22:00
Ρότα Art Bar
Σόλωνος 124, Αθήνα
Θέσεις περιορισμένες
Κρατήσεις: 210 3801033 και This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Eίσοδος: 8€

0 awesome comments!

Σχετικά Με Radio-Paris

  • Το Radio Paris είναι ένας Online Ραδιοφωνικός Σταθμός στην Ελλάδα αλλά έχει παγκόσμιο πνεύμα και αγάπη για τη μουσική.

    Δημιουργήθηκε το 2010 και γρήγορα αγαπήθηκε από το κοινό ενώ διατηρεί ακροατές σε πάνω από 40 χώρες ανά τον κόσμο.

    Κοίτα να μην χάνεις τη ραδιοσυχνότητα της ψυχής σου...
    Ό,τι σώζουμε, μάς σώζει

Contact us

Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά 16
Γλυφάδα, 16675
Ελλάδα
2108946521
Mobile: 6937036523
www.radio-paris.gr

Quote

  •  η κάθε στιγμή έχει τη μουσική της