Πληροφορίες σταθμού 2108946521 -  6937036523     6937036523 και email [email protected] 

Rate this item
(1 Vote)

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος - Η τριλογία της ζωής | IANOS | 20\6

By Published May 20, 2018

Οι Εκδόσεις ΠΝΟΕΣ λόγου & τέχνης και ο IANOS παρουσιάζουν

την ποιητική συλλογή του Απονειρευτή (Κωνσταντίνου Σιδηρόπουλου), Η τριλογία της ζωής. Μέρος Πρώτο: Οι Εποχές άλλαξαν.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Αρετή Γκιωνάκη εκδότρια - συγγραφέας (εκδόσεις ΠΝΟΕΣ λόγου & τέχνης)
Γιώργος Παπακώστας ποιητής
Κατερίνα Παπακώστα βουλευτής
Τόνις Χατζηδημητρίου - Breidel συγγραφέας
Ποιήματα θα διαβάσει η ηθοποιός - τραγουδίστρια Αγγέλα Σιδηροπούλου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Οι εποχές άλλαξαν...
Η τέχνη αλλάζει…
Μια καλύτερη εποχή έχει ήδη ανατείλει...

Οι Ιστορίες της Νέας εποχής είναι φτιαγμένες από χρώματα, ιδέες και φαντασία... Ιστορίες γεμάτες φως και σκοτάδι, αλήθεια και ψευδαίσθηση, χαρά και μελαγχολία... ''Ποίημα είναι κατά κυριολεξία ,κάθε αιτία και αφορμή που γεννά ένα ποίημα... ''Δεν ξέρω τί ακριβώς με ενέπνευσε να αρχίσω να γράφω ποιήματα. Όλο αυτό ξεκίνησε πριν μερικά χρόνια σαν ένας πειραματισμός για το αν θα μπορούσα να μετατρέψω κάποιες ιδέες μου σε μορφή ποιητικού λόγου. Χωρίς να το καταλάβω όταν ολοκλήρωσα τα πρώτα μου ποιήματα, όλο αυτό έγινε συνήθεια και η συνήθεια έγινε εξάρτηση. Τότε, αναρωτήθηκα πώς ζούσα πριν αρχίσω να γράφω ποίηση… Βέβαια σαν αναγνώστης πάντοτε, μου προκαλούσε εντύπωση η μελαγχολική κυρίως ποίηση σπουδαίων ποιητών. Αυτή δηλαδή την ποίηση που με έκανε να νιώθω μια αίσθηση που εγώ ονομάζω ''Η χαρά της Μελαγχολίας''.

Οι ποιητές και όχι μόνο ,που με επηρέασαν και με επηρεάζουν ακόμη στο να βρω τη δική μου έμπνευση, είναι Ο John Keats, o Edgar Allan Poe, ο Guy de Maupassant, ο Κώστας Καρυωτάκης, ο Ναπολέων Λαπαθιώτης, ο Τάσος Λειβαδίτης, ο Νίκος Καββαδίας, ο Κ. Π. Καβάφης, ο Άλκης Αλκαίος, η Sunny Μπαλτζή , ο σπουδαίος ποιητής της ''Νέας Γενιάς'' ,Γιώργος Παπακώστας, κλπ.

Από την άλλη οι κύριες ιδέες που με εμπνέουν και διατρέχουν την ποίησή μου είναι : η Παρακμή, η Αλλαγή, η Αγάπη ,η Ελευθερία, η Μελαγχολία, ο Θάνατος και φυσικά πάνω από όλα η Ζωή.Το παρακάτω απόσπασμα από το ποίημα του Τ.Λειβαδίτη ''Οι σάλπιγγες της Αποκαλύψεως'', εκφράζει όσο τίποτα, την αντίληψή μου για την μελαγχολική ποίηση: "Θυμάσαι; Ο πατέρας σου ήταν νεκρός στο φέρετρο - εσύ κάτι έψαχνες και μπήκες σε μιαν άλλη κάμαρα, μονάχη, σ’ ακολούθησα, απ’ το ανοιχτό παράθυρο ερχόταν η ευωδιά του κήπου (ω θα ’μαστε νεκροί κι η άνοιξη θα ’ρχεται πάλι και πάλι) - σε πλησίασα, με κοίταξες στα μάτια και τότε σε φίλησα για όλα τα χρόνια που θα περάσουν, για όλες τις ελπίδες που θα χαθούν, σε φίλησα και σε κράτησα πάνω μου –κι όπως πριν λίγο είχες αγκαλιάσει ν’ αποχαιρετήσεις το νεκρό, τα μαλλιά σου μύριζαν αιωνιότητα…."

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Απονειρευτής είναι το ποιητικό ψευδώνυμο του Κωνσταντίνου Σιδηρόπουλου. Ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος γεννήθηκε το 1982, μεγάλωσε και μένει μέχρι σήμερα στην Αγία Βαρβάρα της Δυτικής Αθήνας. Έχει καταγωγή από την Ημαθία και την Καρδίτσα. Είναι Διδάκτορας της Βιολογίας, ζωγράφος ,ποιητής ,στιχουργός.. Αποφοίτησε από το Τμήμα Βιολογίας της Αθήνας έκανε μεταπτυχιακό στον Τομέα Κυτταρικής Βιολογίας- Βιοφυσικής και διδακτορικό στον Τομέα Ζωολογίας - Θαλάσσιας Βιολογίας. Ο τίτλος του διδακτορικού του είναι: «Η διαχρονική διαφοροποίηση της Πανίδας της Ελλάδας». Ζωγραφίζει με την βοήθεια Η/Υ. Έχει συμμετάσχει στο ARΤ Θεσσαλονίκη 2016 και έχει κάνει την έκθεση ζωγραφικής 50 HAIKU & NEW AGE, μαζί με τον επίσης ζωγράφο και ποιητή Γιάννη Γούνα.

0 awesome comments!

Σχετικά Με Radio-Paris

  • Το Radio Paris είναι ένας Online Ραδιοφωνικός Σταθμός στην Ελλάδα αλλά έχει παγκόσμιο πνεύμα και αγάπη για τη μουσική.Δημιουργήθηκε το 2010 και γρήγορα αγαπήθηκε από το κοινό ενώ διατηρεί ακροατές σε πάνω από 40 χώρες ανά τον κόσμο.

    Κοίτα να μην χάνεις τη ραδιοσυχνότητα της ψυχής σου...
    Ό,τι σώζουμε, μάς σώζει

Contact us

Αγγέλου Μεταξά 16
Γλυφάδα , [email protected] 16675
Ελλάδα
2108946521
Mobile: 6937036523
www.radio-paris.gr

Quote

  •  η κάθε στιγμή έχει τη μουσική της