Τώρα στον αέρα
Loading...

 Πατάς και ακούς - Press the Button and listen

Πληροφορίες σταθμού email  [email protected]  και  Κινητό-Viber 6937036523

 

Το site έχει την άδεια της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ (AUTODIA)

Πατάς και ακούς - Press the Button and listen

Πληροφορίες σταθμού email [email protected] και Τηλέφωνο - Viber 6937036523

Rate this item
(1 Vote)

Η Εθνική Αστέγων στα γήπεδα του Όσλο 29/8

By Published August 24, 2017

Η γαλανόλευκη αποστολή της Ποδοσφαιρικής Ομάδας Αστέγων αναχωρεί για το Όσλο, όπου αυτή την Τρίτη (29 Αυγούστου) ξεκινά το 15ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων, στο οποίο θα βρεθεί αντιμέτωπη, μεταξύ άλλων, με την Πορτογαλία, την Ολλανδία και το Μεξικό.

Είναι η ενδέκατη συμμετοχή της Ελλάδας στην κορυφαία αυτή παγκόσμια αθλητική και συνάμα κοινωνική διοργάνωση και η δεύτερη που η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί και από μία αμιγώς γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα. Στόχος να επιστρέψουν όλοι καλύτεροι άνθρωποι, πιο δυνατοί για να κερδίσουν αγώνες ζωής και όχι μόνο ποδοσφαιρικούς.

Η ελληνική Εθνική Αστέγων θα δώσει και φέτος το παρών στα γήπεδα του Όσλο, όπου από τις 29 Σεπτεμβρίου ώς τις 5 Σεπτεμβρίου θα φιλοξενηθεί το 15ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων. Η Πλατεία Δημαρχείου του Όσλο (Radhusplassen) έχει ήδη μεταβληθεί σε γήπεδο ποδοσφαίρου και είναι πανέτοιμη να υποδεχθεί εκατοντάδες ανθρώπους και 72 ομάδες που συρρέουν στη νορβηγική πρωτεύουσα.

Φέτος, μάλιστα, θα είναι η δεύτερη φορά που στην ελληνική αποστολή περιλαμβάνονται δύο ομάδες: η ανδρική-μεικτή, αλλά και μία αμιγώς γυναικεία ομάδα. Η αποστολή απαρτίζεται από ανθρώπους τόσο από την Αθήνα όσο και από τη Θεσσαλονίκη και τον Βόλο, που βιώνουν τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό σε ακραίες μορφές και προσπαθούν και μέσα από το ποδόσφαιρο να (ξανα)κερδίσουν τις ίδιες τους τις ζωές. Είναι συνάνθρωποί μας που διαμένουν σε δομές φιλοξενίας αστέγων, επισφαλή κατοικία, ορφανοτροφεία ή και σε καταυλισμούς Ρομά, πωλητές της «σχεδίας» και όχι μόνο. Η φετινή αποστολή, σε αντίθεση με την περσινή της Γλασκώβης, απαρτίζεται και από πολλά νέα παιδιά, ηλικίας 17 ώς 20 χρόνων.

Σήμερα, Πέμπτη 24 Αυγούστου, είναι η μέρα που τα μέλη της αποστολής θα συγκεντρωθούν όλα μαζί για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη. Θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν, να συζητήσουν, αλλά και να προπονηθούν για τις επόμενες τρεις μέρες σε γήπεδο του Κολλεγίου Aνατόλια, οι άνθρωποι του οποίου με θέρμη αποδέχθηκαν το αίτημά μας για παραχώρηση αθλητικών και άλλων εγκαταστάσεων και τους ευχαριστούμε θερμότατα για αυτό.

Στο τουρνουά των γυναικών συμμετέχουν 24 χώρες και η κλήρωση φέρνει την ελληνική ομάδα αντιμέτωπη στην πρώτη φάση με τις Ολλανδία, Ουαλία, Ιρλανδία και Μεξικό.

Στο τουρνουά των ανδρών συμμετέχουν 48 ομάδες, οι οποίες έχουν χωριστεί σε οκτώ ομίλους των έξι ομάδων. Η Ελλάδα είναι στον τέταρτο όμιλο και θα αντιμετωπίσει, στον πρώτο γύρο, τις Πορτογαλία, Σκωτία, Αίγυπτο, Ουκρανία και Τσεχία.

Κάθε ομάδα αποτελείται από τέσσερις παίκτες και έχει και τέσσερις παίκτες στον πάγκο (σύνολο οκτώ παίκτες). Οι διαστάσεις του γηπέδου είναι 22Χ16 μέτρα. Κάθε αγώνας έχει διάρκεια 14 λεπτά.

Στόχος της ελληνικής ομάδας είναι η κατάκταση για τρίτη συνεχόμενη, και τέταρτη συνολικά, χρονιά (μετά την Κοπεγχάγη το 2007, το Άμστερνταμ το 2015 και τη Γλασκώβη το 2016) του Κυπέλλου για το «Ευ Αγωνίζεσθαι» (Fair Play Award). Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην ιστορία του θεσμού που έχει κατακτήσει τρεις φορές το βραβείο για το «Ευ Αγωνίζεσθαι», που είναι και το πιο σημαντικό σε μια διοργάνωση με σαφή κοινωνικά χαρακτηριστικά, όπως είναι η συγκεκριμένη.

Ο Παναγιώτης, ο Γιώργος, ο Ράμπο, ο Δημήτρης, ο Νεκτάριος, ο Αλκιβιάδης, η Ισιδώρα, η Αναστασία, η Δέσποινα, η Έλενα, η άλλη Δέσποινα και η Περσεφόνη-Χριστίνα προπονούνται όλη τη χρονιά, συμμετέχοντας οι περισσότεροι στις εβδομαδιαίες προπονήσεις της καμπάνιας «Γκολ στη Φτώχεια», στο γήπεδο της ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη και του Ρουφ στην Αθήνα. Τα παιδιά από τον Βόλο συμμετέχουν σε ομάδες συνεργαζόμενων δομών. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά παιδιά ξεκίνησαν για πρώτη φορά φέτος να κλωτσούν μια μπάλα, να συμμετέχουν στο ποδοσφαιρικό παιχνίδι και μέσω αυτού πιο ενεργά στην ίδια τη ζωή.

Η εταιρεία INTERAMERICAN, η οποία είναι στο πλευρό της ομάδας και της πρωτοβουλίας από το ξεκίνημά της (έντεκα ολόκληρα χρόνια!), για μια ακόμη φορά παρέχει τις πλήρεις ασφαλιστικές της υπηρεσίες σε όλα τα μέλη της αποστολής. Να σημειωθεί ότι, για τη συνέπειά της αυτή, τη χρονιά που μας πέρασε βραβεύτηκε με το SILVER βραβείο στην κατηγορία «Συνεργασία με ΜΚΟ Διογένης: Πολυετής υποστήριξη κοινωνικής ενσωμάτωσης Αστέγων και Απόρων», στα Responsible Business Awards.

Η επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης είναι www.homelessworldcup.org.

Συνήθως, οι αγώνες μεταδίδονται ζωντανά μέσω της ιστοσελίδας αυτής, ενώ συνεχής ροή ενημέρωσης θα υπάρχει τόσο μέσω της ιστοσελίδας όσο και μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του περιοδικού δρόμου «σχεδία».

Write a comment...
awesome comments!
Plugin - JSDK/Ultimate Social Elements is disabled! Please enable it!

Σχετικά Με Radio-Paris

  • Το Radio Paris είναι ένας Online Ραδιοφωνικός Σταθμός στην Ελλάδα αλλά έχει παγκόσμιο πνεύμα και αγάπη για τη μουσική.

    Κοίτα να μην χάνεις τη ραδιοσυχνότητα της ψυχής σου...
     Ό,τι σώζουμε, μάς σώζει

    GEAGRAMMO_-_Licensed_1.jpg

Contact us

Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά 16
Γλυφάδα, 16675
Ελλάδα
2108946521
Mobile: 6937036523
www.radio-paris.gr

Quote

  •  η κάθε στιγμή έχει τη μουσική της