Τώρα στον αέρα
Loading...

 Πατάς και ακούς - Press the Button and listen

Πληροφορίες σταθμού email  [email protected]  και  Κινητό-Viber 6937036523

 

Το site έχει την άδεια της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ (AUTODIA)

Πατάς και ακούς - Press the Button and listen

Πληροφορίες σταθμού email [email protected] και Τηλέφωνο - Viber 6937036523

Rate this item
(0 votes)

Ο Χρήστος Νικολόπουλος στις Συναντήσεις με Μουσικούς στον ΙΑΝΟ 24/10

By Published October 22, 2016

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΣΤΟ CAFE TOY IANOY
Δευτέρα 24 Οκτωβρίου στις 20:30
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Η Τασούλα Επτακοίλη συνομιλεί με τον σημαντικότερο λαϊκό συνθέτη της γενιάς του, Χρήστο Νικολόπουλο. Μια συζήτηση για την τέχνη, τη ζωή και τον πολιτισμό.

Οι ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ πραγματοποιούνται κάθε μήνα στο cafe του ΙΑΝΟΥ, μεταδίδονται ζωντανά μέσα από το ianos.gr και το κοινό έχει τη δυνατότητα να υποβάλει τις ερωτήσεις του για κάθε καλεσμένο στο email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Η εκδήλωση θα προβάλλεται ζωντανά και στο ianos.gr
https://www.youtube.com/watch?v=CoJlX-UdtLw

Είσοδος ελεύθερη.

Λίγα λόγια για τον Χρήστο Νικολόπουλο

Ο Χρήστος Νικολόπουλος γεννήθηκε στο Καψοχώρι της Αλεξάνδρειας του Νομού Ημαθίας. Με τα πρώτα του ακούσματα να έχουν σαφέστατα ρίζες στην Ελληνική μουσική παράδοση. Τυχαία βρέθηκε στο περιβάλλον του ένα μπουζούκι με το οποίο άρχισε να μελετάει ατελείωτες ώρες και πολύ σύντομα άρχισε να παίζει με κάποια μικρά συγκροτήματα της περιοχής.

Πολύ γρήγορα ο Χρήστος Νικολόπουλος άρχισε να γίνεται ένας δεξιοτέχνης του μπουζουκιού. Το 1963, σε ηλικία μόλις δεκαέξι ετών, με την ευχή του πατέρα του ως μόνο εφόδιο, έφτασε στην Αθήνα. Στην οδό Βερανζέρου στην Ομόνοια υπήρχε το «Καφενείο των Μουσικών». Ο Στέλιος Ζαφειρίου, δεξιοτέχνης στο μπουζούκι τον άκουσε και του πρότεινε να παίζουν μαζί στις ηχογραφήσεις μεγαλύτερων εταιρειών. Σύντομα ο Χρήστος Νικολόπουλος άρχισε να γίνεται πιο γνωστός και πολλοί μιλούσαν για "μεγάλο μουσικό ταλέντο", εκθειάζοντας παράλληλα την σεμνότητα του.

Το 1964 δούλεψε για μία σεζόν με το Μανώλη Αγγελόπουλο που χαρακτηριζόταν ως μεγάλος τραγουδιστής της περιόδου εκείνης. Το 1965 του πρότεινε ο Στέλιος Καζαντζίδης να δουλέψει μαζί του, όπου κι αυτό έκανε για δύο σεζόν και σε δύο μεγάλες περιοδείες στην Αμερική, Γερμανία, αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Από εκεί και πέρα άνοιξε ένας μεγάλος δρόμος γι αυτόν.

Γνώρισε, δούλεψε και έπαιξε σε δίσκους, σχεδόν με όλους τους ρεμπέτες της εποχής (Βασίλης Τσιτσάνης, Γιάννης Παπαϊωάννου, Γιάννης Κυριαζής, Μάρκος Βαμβακάρης κ.α.). Από το 1968 άρχισε να γράφει τα πρώτα, δικά του πλέον τραγούδια. Την περίοδο 1968-69 συνεργάστηκε με το Μανώλη Χιώτη. Όπως αναφέρει ο Χρήστος Νικολόπουλος «Με τον Μανώλη Χιώτη ήταν σαν να απέκτησα μεταπτυχιακό δίπλωμα». Ο Χρήστος Νικολόπουλος υπήρξε επίσης στενός συνεργάτης με τον Γιώργο Ζαμπέτα που τον αποκαλούσε "γιο" του.

Για τουλάχιστον 25 χρόνια έχει παίξει με το μπουζούκι του σε πολύ μεγάλο μέρος της ελληνικής δισκογραφίας, (κάποιοι το εκτιμούν σε ποσοστό 80%). Έχει στο ενεργητικό του πολύ περισσότερα από 20.000 τραγούδια (playbacks/recordings) σε πάρα πολλούς δίσκους, συλλογές κλπ. Τα τραγούδια που έχει γράψει ο ίδιος υπερβαίνουν επίσης τα 1800.

Από το 1985 ο Νικολόπουλος δημιουργεί τη δική του ορχήστρα κάνοντας αμέτρητες συναυλίες. Μεταξύ αυτών ήταν κάποιες πολύ σημαντικές που ηχογραφήθηκαν, όπως αυτή στο γήπεδο του Παναθηναϊκού το 1987 και αυτή στο Ηρώδειο το 1998.

Όλα αυτά τα χρόνια ο Χρήστος Νικολόπουλος συνεργάστηκε και έγραψε τραγούδια με όλους τους μεγάλους τραγουδιστές.
Ενδεικτικά, με το Στέλιο Καζαντζίδη "Υπάρχω", με το Γιώργο Νταλάρα "Μη μιλάς, μη γελάς κινδυνεύει η Ελλάς", με τη Χάρις Αλεξίου "Μία είναι η ουσία", με το Στράτο Διονυσίου "ο Σαλονικιός" κ.α.

Επίσης ο Χρήστος Νικολόπουλος έγραψε μουσική για μεγάλες τηλεοπτικές σειρές όπως "Ψίθυροι καρδιάς", "Μη μου λες αντίο" με ερμηνευτές τον Κώστα Μακεδόνα και το Δημήτρη Μπάση κ.ά.

Το 2014, έκανε δύο συναυλίες στο μέγαρο Μουσικής με τραγουδιστές τους Πασχάλη Τερζή, Γλυκερία, Κώστα Μακεδόνα, Δημήτρη Μπάση, Γιώτα Νέγκα, Μελίνα Ασλανίδου με μεγάλη επιτυχία, που ηχογραφήθηκαν.

Το 2015 έκανε δύο ακόμα συναυλίες στο μέγαρο Μουσικής με τους Γιώργο Νταλάρα, Χάρις Αλεξίου, Ελένη Βιτάλη, Γιώτα Νέγκα, Γιάννη Κότσιρα που κι αυτές οι συναυλίες ηχογραφήθηκαν.
Όλα τα τραγούδια του Χρήστου Νικολόπουλου, υπάρχουν δημοσιευμένα σε παρτιτούρες από τις εκδόσεις Φ. Νάκα (12 βιβλία). Επίσης στο τέλος του 2000, με τη συνεργασία του Κ. Γανωσέλη, μετά από μακρόχρονη έρευνα εκδόθηκε ένα βιβλίο του, με διδακτικό χαρακτήρα. Ο τίτλος του είναι «Οι Ελληνικοί λαϊκοί δρόμοι».

Το 2016, μετά από χρόνια έρευνας και συζητήσεων, εκδόθηκε η προσωπική του βιογραφία, γραμμένη από τον ερευνητή του λαϊκού τραγουδιού Κώστα Μπαλαχούτη.

Το καλοκαίρι του 2016, πραγματοποίησε μία σειρά συναυλιών, μαζί με τη Μαρινέλλα και τον Αντώνη Ρέμο με τεράστια επιτυχία. Ο ίδιος τις χαρακτηρίζει ιστορικές.

Το χειμώνα θα εμφανίζεται στον ιστορικό χώρο "Περιβόλι του ουρανού", με γνωστούς καλλιτέχνες. Ως σήμερα συνεχίζει ακατάπαυστα το μουσικό του ταξίδι.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στις 20:30
ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983, όπου μεγάλωσε και αποφοίτησε από τα εκπαιδευτήρια Δούκα. Σπούδασε πολιτική ανάλυση στη Νομική σχολή των Αθηνών. Έχει πτυχίο πιάνου και θεωρητικών μαθημάτων από το Ελληνικό Ωδείο. Ξεκίνησε την πορεία της στο τραγούδι συμμετέχοντας στις εμφανίσεις του Χρόνη Αηδονίδη. Το 2004, πήρε μέρος στη Δεύτερη Ακρόαση της δισκογραφικής εταιρίας “Μικρή Άρκτος”, διευθυντής της οποίας είναι ο στιχουργός Παρασκευάς Καρασούλος (“Μικρή πατρίδα”, “Δυο μέρες μόνο”, “Δεν είσαι εδώ” κ.ά.). Κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις, με αποτέλεσμα να συμμετάσχει ερμηνεύοντας δύο τραγούδια στο άλμπουμ “Δεύτερη Ακρόαση της Μικρής Άρκτου”, το οποίο με τα 17 τραγούδια που περιείχε συνέστησε στο κοινό νέους καλλιτέχνες.

Ένα χρόνο μετά, έκανε το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ σε στίχους Γεράσιμου Ευαγγελάτου και μουσική Κώστα Τσίρκα με τίτλο “Εκατό μικρές ανάσες”, από την εταιρία “Μικρή Άρκτος”.

Ακολουθούν επιτυχημένοι δίσκοι, αμέτρητα live, σημαντικές συνεργασίες αλλά και η εκπληκτική αγάπη του κόσμου που γεμίζει τα θέατρα σε όλη την Ελλάδα και την λατρεύει!

Με την Τασούλα Επτακοίλη θα μιλήσουν για όλα. Του χθες, του σήμερα αλλά κυρίως για το αύριο!

Write a comment...
awesome comments!
Plugin - JSDK/Ultimate Social Elements is disabled! Please enable it!

Σχετικά Με Radio-Paris

  • Το Radio Paris είναι ένας Online Ραδιοφωνικός Σταθμός στην Ελλάδα αλλά έχει παγκόσμιο πνεύμα και αγάπη για τη μουσική.

    Κοίτα να μην χάνεις τη ραδιοσυχνότητα της ψυχής σου...
     Ό,τι σώζουμε, μάς σώζει

    GEAGRAMMO_-_Licensed_1.jpg

Contact us

Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά 16
Γλυφάδα, 16675
Ελλάδα
2108946521
Mobile: 6937036523
www.radio-paris.gr

Quote

  •  η κάθε στιγμή έχει τη μουσική της