Πληροφορίες σταθμού [email protected] και τηλέφωνο 6937036523

Γιάννης Μαθές - Μεθύσι

By Published September 24, 2018

Γιάννης Μαθές - Μεθύσι

Στίχοι: Μάνος Σαγκρής
Μουσική, ενορχήστρωση, ερμηνεία: Γιάννης Μαθές
από το album «Ανήλικο»

Λίγο πριν την εμφάνισή του στο πλευρό της Άλκηστης Πρωτοψάλτη στο Ηρώδειο στις 5 Οκτωβρίου, ο Γιάννης Μαθές κυκλοφορεί το νέο του τραγούδι με τίτλο «Μεθύσι»,σε μουσική και ενορχήστρωση δική του και σε στίχους του Μάνου Σαγκρή, μέσα από το album «Ανήλικο» και τις εκδόσεις «Μικρή Άρκτος».

Τα βαλκανικά και ethnicστοιχεία, ο «διονυσιακός» ρυθμός , τα έγχορδα και το ακορντεόν, συνδυάζονται πρωτότυπα με μια τσιγγάνικη μελωδία, δημιουργώντας ένα μουσικό «μεθύσι». Το ηχητικό αποτέλεσμα του τραγουδιού, συμπληρώνει την ατμόσφαιρα του albumτων δύο νέων δημιουργών που κινείται με χρώματα από τη Δύση έως την Ανατολή.

«...Αυτό που πάει να δύσει / εγώ το κάνω μεθύσι...»
Ο ευρηματικός στίχος μιλά για τη χαρά της ζωής στο σήμερα και θέτει με ιδιαίτερο τρόπο τον αιώνιο προβληματισμό για τη ζωή, το θάνατο και το κυνήγι της ευτυχίας.

Την ατμόσφαιρα του τραγουδιού συμπληρώνει το ευφάνταστο video που κινηματογράφησε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ:

Ο συνθέτης και ερμηνευτής Γιάννης Μαθές και ο στιχουργός Μάνος Σαγκρής αποτελούν τη νέα δυάδα δημιουργών στο ελληνικό τραγούδι και το «Μεθύσι» εμπεριέχεται στην πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική τους δουλειά με γενικό τίτλο «Ανήλικο». Το CD ήδη από τους πρώτους μήνες της κυκλοφορίας του, έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές.
Καλή ακρόαση!

0 awesome comments!

Σχετικά Με Radio-Paris

  • Το Radio Paris είναι ένας Online Ραδιοφωνικός Σταθμός στην Ελλάδα αλλά έχει παγκόσμιο πνεύμα και αγάπη για τη μουσική.Δημιουργήθηκε το 2010 και γρήγορα αγαπήθηκε από το κοινό ενώ διατηρεί ακροατές σε πάνω από 40 χώρες ανά τον κόσμο.

    Κοίτα να μην χάνεις τη ραδιοσυχνότητα της ψυχής σου...
    Ό,τι σώζουμε, μάς σώζει

Contact us

Αγγέλου Μεταξά 16
Γλυφάδα, 16675
Ελλάδα
Mobile: 6937036523
www.radio-paris.gr

Quote

  •  η κάθε στιγμή έχει τη μουσική της