Το Radio Paris και οι μουσικοί παραγωγοί του Σας εύχονται Καλή Ανάσταση.

 Πατάς και ακούς - Press the Button and listen

Πληροφορίες σταθμού email  [email protected]  και  Κινητό-Viber 6937036523

 

Τώρα στον αέρα
Loading...

Το site έχει την άδεια της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ (AUTODIA)

Πατάς και ακούς - Press the Button and listen

Πληροφορίες σταθμού email [email protected] και Τηλέφωνο - Viber 6937036523

Ο Τάκης Σωτηρχέλλης παρουσιάζει το νέο του τραγούδι!| "Κρατήσου πάνω μου"!

By Published September 26, 2017

Μετά την επιτυχημένη επανέκδοση του διάσημου τραγουδιού του «Ταξίδι στη βροχή», ο Τάκης Σωτηρχέλλης παρουσιάζει μέσω της Final Touch το νέο του single!

«Κρατήσου πάνω μου» είναι ο τίτλος ενός συγκινητικού, ευαίσθητου τραγουδιού σε μουσική του ιδίου, που ντύνει τον εξαιρετικό στίχο του Δημήτρη Τσεκούρα και ενισχύεται από την ιδιαίτερη ενορχήστρωση του Πάνου Βέργου.

Στο εγχείρημα αυτό συνέβαλαν αξιόλογοι μουσικοί, όπως ο Σπύρος Πανουργιάς (κιθάρες και μπάσο), ο Αντώνης Κεραμυδάς (πιάνο και ακορντεόν), ο Γιώργος Μαρινάκης (βιολί), και ο Πάνος Βέργος (σαντούρι). Η μίξη ήχου και το mastering έγιναν από τον Θανάση Γκίκα στο Studio Mythos.

Πρόκειται για μια προσεγμένη σύνθεση, που φέρει το στίγμα της ποιότητας που χαρακτηρίζει το έργο του Τάκη Σωτηρχέλλη.

Ο καλλιτέχνης που έχει αγαπηθεί σε Κύπρο και Ελλάδα, για την χαρακτηριστική ζεστασιά της φωνής του, την ιδιαίτερη ερμηνεία αλλά και την προσωπικότητα του, παρουσιάζει ένα τραγούδι που αξίζει να αγαπηθεί.

Καλή ακρόαση!

 

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη

Ο Τάκης Σωτηρχέλλης κατάγεται από την Λέσβο και ασχολείται με τα οικονομικά. Μεγαλωμένος και «μπολιασμένος» μέσα στους ήχους του νησιού, μόλις καταπιάστηκε με την εκμάθηση κιθάρας άρχισε να μελοποιεί πεζά ποιήματά του και στη συνέχεια, να αναζητά τους ήχους που κρύβονταν στα λόγια.

Προέκυψαν τραγούδια βιωματικά – όπως ο ίδιος γράφει, «στιγμές γεμάτες με το φως της Λέσβου, σε ύφος μελωδικό της απέναντι Αιολικής γης». Τραγούδια γεμάτα χαρές και λύπες, όνειρα και αγάπη, τραγούδια που ξεχειλίζουν από ήχους και εικόνες της Μεσογείου. Προέκυψαν και τραγούδια με στίχους που του εμπιστεύτηκαν φίλοι του.

Το πιο γνωστό τραγούδι του με τίτλο «Ταξίδι στη Βροχή» γεννήθηκε το 1994, και μέσω του Τρίτου Προγράμματος του ΡΙΚ από το οποίο πρωτοακούστηκε στην acapella εκδοχή του, αγαπήθηκε και τραγουδήθηκε τόσο πολύ ανά τα χρόνια στη Κύπρο, που έφτασε να θεωρείται παραδοσιακό Κυπριακό τραγούδι!

Το τραγούδι αυτό, σε στίχους και μουσική του ιδίου, κυκλοφόρησε το 2003 σε CD μαζί με άλλα πέντε τραγούδια του Τάκη Σωτηρχέλλη, σε ενορχήστρωση του Αχιλλέα Τσαγκαρίδη.

Ακολούθησαν συναυλίες στην Αθήνα με διάφορα μουσικά σχήματα, παρέα με την Σοφία Κυριακίδου, αλλά και στην Κύπρο, με τους «Εκ των έσω», με φίλους του μουσικούς αλλά και με τους «Λωποδύτες».

Τον Σεπτέμβριο του 2012, του ζητήθηκε από την παραγωγή του κυπριακού σήριαλ «Βαλς με Δώδεκα Θεούς» να γίνει το «Ταξίδι στη βροχή» το τραγούδι των τίτλων. Επενδύθηκε με την τρυφερή φωνή της Ελευθερίας Ελευθερίου και ταξίδεψε μέχρι την Ελλάδα όπου και αγαπήθηκε εξ’ ίσου!

Τα τελευταία χρόνια παρέα με τέσσερις ακόμη συμπατριώτες του, έστησαν το μουσικό σχήμα "Δυτικά απ' τ' Αϊβαλί" και μέχρι τώρα, έχουν εμφανιστεί σε μουσικές σκηνές στην Αθήνα, στη πατρίδα τους τη Λέσβο και στην Κύπρο.

Το single "Κρατήσου πάνω μου" διατίθεται ψηφιακά σε όλες τις πλατφόρμες και streaming services.

iTunes | Google Play Amazon | Spotify | Deezer

Write a comment...
awesome comments!
Plugin - JSDK/Ultimate Social Elements is disabled! Please enable it!
Δημήτρης Καραμπάρης

Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Σχετικά Με Radio-Paris

  • Το Radio Paris είναι ένας Online Ραδιοφωνικός Σταθμός στην Ελλάδα αλλά έχει παγκόσμιο πνεύμα και αγάπη για τη μουσική.

    Κοίτα να μην χάνεις τη ραδιοσυχνότητα της ψυχής σου...
     Ό,τι σώζουμε, μάς σώζει

    GEAGRAMMO_-_Licensed_1.jpg

Contact us

Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά 16
Γλυφάδα, 16675
Ελλάδα
2108946521
Mobile: 6937036523
www.radio-paris.gr

Quote

  •  η κάθε στιγμή έχει τη μουσική της