Πληροφορίες σταθμού [email protected] και τηλέφωνο 6937036523

Rate this item
(1 Vote)

Οι εύθυμες κυράδες του Ουίνδσορ

By Published April 28, 2018

Οι Εύθυμες κυράδες του Ουίνδσορ, κωμωδία του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, από τη θεατρική ομάδα Μύθος, σε μετάφραση – διασκευή Νίκης Τριανταφυλλίδη από τις εκδόσεις Βακχικόν,

είναι προσαρμοσμένη για να ανέβει με σύγχρονο τρόπο σε bartheater και παίζεται για 2η συνεχή χρονία.

Ο Φάλσταφ, ένας ευγενής σπάταλος στα γλέντια, που δεν έχει να πληρώσει ούτε τους υπηρέτες του πια, σκαρφίζεται διάφορες απάτες και κλεψιές με όπλο τη γοητεία που νομίζει πως ασκεί πάνω στις γυναίκες. Οι Κυράδες του Ουίνδσορ όμως που εκτός από χαρούμενες είναι και τίμιες τον βάζουν στη θέση του με σκληρό και χαριτωμένο τρόπο.

Αν και δεν είναι γνωστό το πότε γράφτηκε το έργο από τον Σαίξπηρ , είναι πιθανό να ανεβάστηκε για πρώτη φορά το 1597, ενώ δημοσιεύτηκε σε κείμενο το 1602.
Αυτή η υπεροψία του ατόμου <<σε μένα όλα επιτρέπονται>> - η τάση να χρησιμοποιεί τους άλλους σύμφωνα με το δικό του συμφέρον, κάνει τον Φάλσταφ<<σύγχρονο ήρωα>> και μάλιστα χωρίς να του χρειάζεται η γραφική κοιλιά. Αυτός που θεωρεί τον εαυτό του εξυπνότερο απ΄ τους άλλους κι ότι είναι ακαταμάχητος, είναι πάντα ευχάριστο να τον βλέπουμε να τον βάζουν στη θέση του εκείνοι που νομίζει πως τους παίζει στα δάχτυλα.

Οι θεατές σαν τις Εύθυμες κυράδες , παρακολουθούν αυτόν τον υψηλότερα ιστάμενο αλλά όμως χρεωκοπημένο να γίνεται ρεζίλι.

Υπόλοιποι συντελεστές
Κουστούμια Χριστίνα Μπλιθικιώτη,
Τεχνικός ήχου – φώτων Ηλίας Πολίτης,
Παίζουν κατά σειρά εμφάνισης Φάλσταφ Στάθης Γεωργόπουλος, Σβέλτη Ζωή Τριανταφυλλίδη, κα Παίητζ Ιωάννα Προσμίτη, κα Φόρντ Δέσποινα Παντελίδου.
Παράσταση Κυριακή 6/5 στις 9μμ, στο πολυχώρο Μουσικό Κουτί, Δεκελέων 32, Γκάζι.
Απαραίτητη κράτηση θέσεως στο 6993723117.
Διάρκεια έργου 1 ώρα και 10 λεπτά.
Είσοδος 8 ευρώ με κρασί ή μπύρα.
Ευχαριστούμε τους κριτικούς θεάτρου Λέανδρο Πολενάκη και Κωνσταντίνο Μπούρα για τις καλές κριτικές τους.
Ένα πολιτιστικό γεγονός των ΕΝΠΑΝ.

0 awesome comments!

Σχετικά Με Radio-Paris

  • Το Radio Paris είναι ένας Online Ραδιοφωνικός Σταθμός στην Ελλάδα αλλά έχει παγκόσμιο πνεύμα και αγάπη για τη μουσική.Δημιουργήθηκε το 2010 και γρήγορα αγαπήθηκε από το κοινό ενώ διατηρεί ακροατές σε πάνω από 40 χώρες ανά τον κόσμο.

    Κοίτα να μην χάνεις τη ραδιοσυχνότητα της ψυχής σου...
    Ό,τι σώζουμε, μάς σώζει

Contact us

Αγγέλου Μεταξά 16
Γλυφάδα, 16675
Ελλάδα
Mobile: 6937036523
www.radio-paris.gr

Quote

  •  η κάθε στιγμή έχει τη μουσική της