Πληροφορίες σταθμού 6937036523 - viber 6983446016 και email [email protected]

Rate this item
(0 votes)

"Οιδίπους Τύραννος" του Σοφοκλή από το θέατρο των Vivi στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

By Published May 07, 2017

"Οιδίπους Τύραννος" του Σοφοκλή, από το θέατρο των Vivi σε σκηνοθεσία Τηλέμαχου Μουδατσάκη, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Από το θέατρο των Vivi με σκηνοθέτη τον Τηλέμαχο Μουδατσάκη, στις 11-12-13 Μαΐου θα δώσει 3 παραστάσεις με τον Οιδίποδα Τύραννο του Σοφοκλή, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Η παράσταση αποτελεί την έκβαση μιας συνεργασίας του θεάτρου των Vivi με την ερευνητική ομάδα της Δρ Κικής Σελιώνη Affiliate Research Fellow at Royal Central School of Speech and Drama London. Η ιδια παράσταση έχει κληθεί να δωσει δυο παραστασεις τον Σεπτέμβρη του 2017 στο Collisions Festival RCSSD Λονδίνο και στην Αγία Πετρούπολη στη Ρωσια το 2018.

Η σκηνοθεσία διάβασε το έργο ως τραγωδία της αυτογνωσίας και το απέδωσε με μια μέθοδο που εδράζεται στη σωματική ετοιμότητα του ηθοποιού για την έκφραση του τραγικού ως πόνου. Ενός πόνου που υπερβαίνει τα γεγονότα –το μύθο ,την πλοκή και καθίσταται αισθητικό θεαρτικό στοίχημα.

Η ίδια παράσταση παίχτηκε στο διεθνές φεστιβάλ της Αβινιόν και πρόσφατα στο Παρίσι (θέατρο Berthelot ) όπου το κοινό και ο τύπος την υποδέχθηκε με ενθουσιώδη σχόλια.

Η εφημερίδα Vaucluse Matin έγραψε: Με τους ViVi οι μεγάλοι κλασικοί συγγραφείς αποκτούν μια απίστευτη δύναμη. Οι έξι ηθοποιοι εκστασιασμένοι εκφέρουν ένα λόγο λιτό και διαπεραστικό. Το σώμα τους εκφράζει με ύφος πυκνό και κρουσιφλεγές τις συγκινήσεις του κατηραμένου οίκου των Λαβδακιδών.

Μετάφραση και σκηνοθεσια: Τηλέμαχοs Μουδατσάκης
Actor coach: Κική Σελιώνη
Κοστούμια - Φωτισμοί: Ευδοκία Βεροπούλου
Μουσικη: Hφαιστίωνας Βαξεβανέρης
Επιμέλεια κίνησης: Παναγιωτης Πανταζής

Αλέξανδρος Ψυχράμης (Οιδίπους),Ηφαιστίωνας Βαξεβανέρης (Τειρεσίας, Θεράπων), Νίνα Ακτύπη (Ιοκάστη), Παναγιώτης Πανταζής (Κρέων) , Πέτρος Τσαπαλιάρης (Κορίνθιος ), Χρήστος Μπαλτάς (Εξάγγελος).

0 awesome comments!

Σχετικά Με Radio-Paris

  • Το Radio Paris είναι ένας Online Ραδιοφωνικός Σταθμός στην Ελλάδα αλλά έχει παγκόσμιο πνεύμα και αγάπη για τη μουσική.Δημιουργήθηκε το 2010 και γρήγορα αγαπήθηκε από το κοινό ενώ διατηρεί ακροατές σε πάνω από 40 χώρες ανά τον κόσμο.

    Κοίτα να μην χάνεις τη ραδιοσυχνότητα της ψυχής σου...
    Ό,τι σώζουμε, μάς σώζει

Contact us

Αγγέλου Μεταξά 16
Γλυφάδα , 16675
Ελλάδα
2108946521
Mobile: 6937036523
www.radio-paris.gr

Quote

  •  η κάθε στιγμή έχει τη μουσική της