Πληροφορίες σταθμού viber 6983446016 email [email protected]

Παρασκευή στο ΞΕΦΩΤΟ αφιέρωμα σε Ρασούλη - Παπάζογλου

By Published November 08, 2017

Βολίκας, Μαυρομάτη, Ρουσομάνης Τραγουδάνε Ρασούλη - Παπάζογλου

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, στο ΞΕΦΩΤΟ
χορηγός επικοινωνίας www.radio-paris.gr

Από τη μια, ο στιχουργός, ο τραγουδοποιός, ο συγγραφέας, ο επαναστάτης, ο ποιητής… Ο Μανώλης Ρασούλης. Κι από την άλλη ο Νίκος Παπάζογλου, ο δημιουργός, ο ερμηνευτής, ο εργάτης της μουσικής που δημιούργησε «σχολή» με το ύφος του.

Στους δυο «δικούς» μας ανθρώπους, το Νικόλα και το Μανώλη, είναι αφιερωμένη η βραδιά της Παρασκευής 10 Νοεμβρίου, στο ΞΕΦΩΤΟ (Λυκούργου 5, Λαδάδικα).

Με σεβασμό και αγάπη μια παρέα σημαντικών μουσικών και ερμηνευτών της πόλης, ο Γιάννης Βολίκας, η Ευγενία Μαυρομάτη και ο συγγραφέας Μάκης Ρουσομάνης παίζουν τραγούδια του Ρασούλη και του Παπάζογλου, αφήνοντας την καρδιά, το μυαλό και το όνειρο, να ακουμπήσουν την αιωνιότητα. Ένα πρόγραμμα γεμάτο λαϊκούς ήχους και πενιές, λατρεμένους στίχους και βαθιά μας «φυλαγμένες» μουσικές, σε έναν αόρατο δεσμό με το ανεξάρτητο πνεύμα των δυο κορυφαίων δημιουργών.

Με επίκεντρο την Θεσσαλονίκη, την πόλη που τόσο αγάπησαν και οι δυο, από τα Λαδάδικα μέχρι τα Κάστρα αλλά και μέχρι τη θάλασσα που λάτρευε ο Νίκος Παπάζογλου, τα τραγούδια τους θα υμνήσουν γι ακόμη μία φορά, την αγάπη που μένει ενώ «Οι κυβερνήσεις πέφτουνε», τον έρωτα για την «Τρελή και αδέσποτη» αλλά και τον χαμένο έρωτα καθώς «Όλα σε θυμίζουν»..Πάντα βέβαια η ζωή νικάει γι’ αυτό κι «Εάν πεθάνει μια Αγάπη δεν πεθαίνει κι η ζωή» αλλά κυρίως «Τίποτα δεν πάει χαμένο»

Η επιλογή των τραγουδιών έγινε από τον Μάκη Ρουσομάνη και η μουσική επιμέλεια από τον Αστέριο Τράκα. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιάννης Βολίκας. Σκηνοθετική παρέμβαση: Βάνα Βουρτσάκη. Στο πάλκο οι μουσικοί Αστέριος Τράκας στο βιολί, Χρήστος Τσαϊρίδης στο μπουζούκι, Μίλτος Σπυριδόπουλος στην κιθάρα, Απόστολος Τσολακίδης στο ακκορντεόν και Σπύρος Τζιάτζιος στα κρουστά.

ΞΕΦΩΤΟ. Συνήθεια…ασυνήθιστη! Ξέφωτο,
Λυκούργου 5, Λαδάδικα

Ώρα Έναρξης 23.00 Κρατήσεις: 6931091534, 2314015911
Ελάχιστη κατανάλωση 10€

0 awesome comments!

Σχετικά Με Radio-Paris

  • Το Radio Paris είναι ένας Online Ραδιοφωνικός Σταθμός στην Ελλάδα αλλά έχει παγκόσμιο πνεύμα και αγάπη για τη μουσική.Δημιουργήθηκε το 2010 και γρήγορα αγαπήθηκε από το κοινό ενώ διατηρεί ακροατές σε πάνω από 40 χώρες ανά τον κόσμο.

    Κοίτα να μην χάνεις τη ραδιοσυχνότητα της ψυχής σου...
    Ό,τι σώζουμε, μάς σώζει

Contact us

Αγγέλου Μεταξά 16
Γλυφάδα , 16675
Ελλάδα
2108946521
Mobile: 6937036523
www.radio-paris.gr

Quote

  •  η κάθε στιγμή έχει τη μουσική της