Print this page
Rate this item
(1 Vote)

PerformAnts - Κάλεσμα συμμετοχής στην εφαρμογή διοργάνωσης συναυλιών

By Published February 03, 2020

PerformAnts: Μια εφαρμογή για τη φωτεινή πλευρά της ζωντανής μουσικής

Περίληψη: Η διοργάνωση μιας συναυλίας είναι ιδιαίτερα ακριβή και πολύπλοκη διαδικασία, σύμφωνα με το 90% των συναυλιακών χώρων, στην Ελλάδα. Το κόστος αυτό εμποδίζει την πρόσβαση των μουσικών σε μουσικές σκηνές που βρίσκονται γεωγραφικά μακριά τους. Το PerformAnts είναι ένα διαδικτυακό περιβάλλον για διαχειριστές συγκροτημάτων και συναυλιακών χώρων το οποίο στοχεύει να μειώσει το κόστος και την πολυπλοκότητα της διοργάνωσης συναυλιών, ελέγχοντας τα μεταφορικά έξοδα και επιτρέποντας στους ανθρώπους να ασχοληθούν με το δημιουργικό κομμάτι της ζωντανής μουσικής. Έχοντας ήδη προσελκύσει πολύ αξιόλογα συγκροτήματα και συναυλιακούς χώρους, υπόσχεται να στείλει του μουσική από σκηνή σε σκηνή και από πόλη σε πόλη ώστε να βρει το κοινό της, όπου κι αν βρίσκεται.

Κάλεσμα προς συναυλιακούς χώρους και μουσικούς
15 Φεβρουαρίου 2020: Το PerformAnts (PA) είναι μια καινοτόμα εφαρμογή για τη διοργάνωση συναυλιών, που απευθύνεται σε διαχειριστές συγκροτημάτων και συναυλιακών χώρων. Είναι ένα περιβάλλον όπου συγκροτήματα και συναυλιακοί χώροι αναζητούν ο ένας τον άλλον, διαπραγματεύονται και κλείνουν συναυλίες.

Καθώς εισέρχεται σταδιακά στη νέα φάση λειτουργίας του, το PA καλεί όλες τις μουσικές σκηνές, τα συγκροτήματα και τους DJ να γραφτούν στην κοινότητά του και να συμμετέχουν ενεργά στο σχεδιασμό των επόμενών του βημάτων. Μέσα στη χρονιά που μας έρχεται, το PA μπαίνει σε φάση επανασχεδιασμού, όπου οι χρήστες έχουν τον πρώτο λόγο.

Επισκεφθείτε το PerformAnts

Η ομάδα του PA μιλάει για το όραμα της
"Όποιος διοργανώνει συναυλίες είτε είναι τρελός, είτε απλά γουστάρει. Δεν εξηγείται διαφορετικά."

Άγνωστος διοργανωτής, Volume Showcase Festival 2017

Το PA σχεδιάστηκε από μια ομάδα μουσικών και προγραμματιστών με σκοπό να μειώσει το κόστος και την πολυπλοκότητα της διοργάνωσης συναυλιών. Οι χρήστες του μπορούν να παρουσιάσουν τους χώρους και τα συγκροτήματά τους, να διαπραγματευτούν πάνω στα βασικά σημεία της διοργάνωσης μιας συναυλίας και να ανταλλάξουν στοιχεία επικοινωνίας για τις περαιτέρω συνεννοήσεις. Στόχος της ομάδας είναι η ανάπτυξη ενός ραντάρ συναυλιών το οποίο θα ειδοποιεί τους χώρους όταν ταιριαστά συγκροτήματα βρίσκονται στη γειτονιά τους, έτσι ώστε να εξοικονομούν χρήματα από τα μεταφορικά τους έξοδα.

Μέχρι στιγμής πάνω από 100 ιδιαίτερα αξιόλογα συγκροτήματα και 30 σκηνές έχουν εμπιστευτεί το περιβάλλον και το όραμα του PA.

Δείτε τα συγκροτήματα

Δείτε τους συναυλιακούς χώρους

Μέσα στο 2020...
Η χρονιά που έρχεται είναι ιδιαίτερα σημαντική για το PA. Θα έχει την ευκαιρία να αναπτύξει το περιβάλλον του πάνω στις πραγματικές ανάγκες των χώρων και των μουσικών μέσα από τη συνεχή επικοινωνία με τους χρήστες του. Θα οργανώσει ανοιχτά εργαστήρια με θεματικές γύρω από την προβολή και την προώθηση των μουσικού, τη διοργάνωση περιοδειών, την ηχοληψία και άλλα κρίσιμα ζητήματα στη διοργάνωση συναυλιών. Και φυσικά, θα το γιορτάσει με το δικό του φεστιβάλ.

Ενημερωθείτε από το newsletter

Write a comment...
awesome comments!
Plugin - JSDK/Ultimate Social Elements is disabled! Please enable it!