Print this page
Rate this item
(1 Vote)

Αγγελική Τουμπανάκη – Ηλίας Δουμάνης στα Εγκαίνια της έκθεσης του Soloúp

By Published January 18, 2019

Αγγελική Τουμπανάκη | Ηλίας Δουμάνης

Drums & Voice Jazztronica Duet
Συναυλία στα εγκαίνια της Έκθεσης
«Ο Συλλέκτης. Έξι διηγήματα για έναν κακό λύκο» του Soloup
Μουσείο Μπενάκη, Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Στα εγκαίνια της έκθεσης με αφορμή το graphic novel του Soloup, «Ο Συλλέκτης. Έξι διηγήματα για έναν κακό λύκο» στο Μουσείο Μπενάκη, την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου, θα εμφανιστούν η βοκαλίστρια Αγγελική Τουμπανάκη και ο ντράμερ Ηλίας Δουμάνης, που αποτελούν το πρωτοποριακό σχήμα «Drums Voice Jazztronica Duet», για μια ιδιαίτερη συναυλία!

Μαζί με τον δημιουργό του κόμικ, τον σκιτσογράφο Soloup, θα παρουσιάσουν μια βιωματική μουσική-εικαστική παράσταση. Μια ξεχωριστή καλλιτεχνική σύμπραξη των τριών καλλιτεχνών, η οποία εξελίσσεται επί σκηνής σε πραγματικό χρόνο: Παράξενοι ήχοι, εφέ, βοκαλισμοί μεταπλάθονται την ίδια στιγμή σε χρώματα, σκιές και γραμμές.

Θα παρουσιαστούν πρωτότυπες συνθέσεις του ντουέτου και κομμάτια της bebop, modal, hardbop jazz σκηνής, με έμφαση στη διάδραση και την extended χρήση του κάθε οργάνου.

Μια ιδιαίτερη υβριδική παράσταση, με άξονα τις δύο βασικές αισθήσεις, την όραση και την ακοή, κατά τη διάρκεια της οποίας οι ειδικά σχεδιασμένοι φωτισμοί και το live drawing αποτυπώνουν ανάγλυφα και συνομιλούν με τον σύγχρονο πολυμορφικό ήχο των «Drums Voice Jazztronica Duet».

Η συνεργασία των «Drums & Voice Jazztronica Duet» με τον σκιτσογράφο Soloup ξεκίνησε με τη σύνθεση πρωτότυπης μουσικής, με αφορμή το νέο graphic novel του τελευταίου, με τίτλο «Ο Συλλέκτης. Έξι διηγήματα για έναν κακό λύκο» (εκδ. Ίκαρος).

Αγγελική Τουμπανάκη : Voice, Fxs, Loops, Percussions
Ηλίας Δουμάνης : Drums, Voice, Fxs, Loops, Custom Design Programming
Δημήτρης Παπαδόπουλος : τρομπέτα
Soloup: live drawing

Συνεργάτες:
Πασχάλης Κολέτσης: Ηχοληψία
Βαλεντίνα Ταμιωλάκη: Lighting Design

Η Έκθεση:
Η έκθεση παρουσιάζει πρωτότυπο υλικό του νέου graphic novel του Αντώνη Νικολόπουλου (Soloup) «Ο Συλλέκτης, έξι διηγήματα για έναν κακό λύκο». Storyboards, προσχέδια, σκίτσα σε μολύβι, ασπρόμαυρες κι έγχρωμες σελίδες κόμικς, εικαστικά και κατασκευές που ζωντανεύουν τις έξι διηγήσεις του βιβλίου, οδηγώντας τους επισκέπτες σε μια νέα οπτική προσέγγιση.

Κεντρικό άξονα της παρουσίασης αποτελεί η επανερμηνεία της «Κοκκινοσκουφίτσας». To νέο graphic novel του Soloup ξαναδιαβάζει το παραμύθι όπως την διηγούνται οι αδελφοί Γκριμ στην δεύτερη εκδοχή του. Συνομιλητές στη νέα ανάγνωση, δυο φιγούρες βασισμένες στα σχέδια του John Tenniel: ο «λαγός» και ο «καπελάς» από την «Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» του Lewis Carroll.

«Ο Συλλέκτης», μια σύγχρονη ιστορία σαν κακό παραμύθι, μιλάει για την αποξένωση των παιδιών από τους γονείς τους μετά από ένα διαζύγιο. Μια ιστορία ωστόσο που κρατάει ζωντανή την ελπίδα της επαναπροσέγγισης.

Σχετικό link:
https://www.benaki.gr/index.php?option=com_events&view=event&id=5805&Itemid=163&lang=el

“Drums & Voice Jazztronica Duet”
Η vocalist Αγγελική Τουμπανάκη και ο drummer Ηλίας Δουμάνης δημιούργησαν το 2014 τους “Drums & Voice Jazztronica Duet”. Με το ειδικά σχεδιασμένο ηλεκτρονικό drums set, τoυς ψηφιακούς κρουστούς ήχους, τα effects, samples και τις real time λούπες, ενορχηστρώνουν, εναρμονίζουν και συγχρόνως αποδομούν τον συνηθισμένο ρόλο των δύο οργάνων, δίνοντας πολυδιάστατη προσέγγιση στα τύμπανα και extended πολυφωνική παρουσία στη φωνή. Μέχρι σήμερα οι «Drums & Voice Jazztronica Duet» έχουν παρουσιάσει τις δημιουργίες τους στο Athens Jazz Festival, Tinos Jazz Festival, Preveza Jazz Festival, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Βυζαντινό μουσείο, Νομισματικό Μουσείο, Half Note και σε πολλά φεστιβάλ.

Info:
Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138
ΕΓΚΑΙΝΙΑ: 23.01.2019, 20:00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: 24/01/2019 - 17/03/2019

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:
Πέμπτη & Κυριακή, 10:00 -18:00
Παρασκευή & Σάββατο 10:00 - 22:00

ΕΙΣΙΤΗΡΙA:
€ 5

Διοργάνωση:
ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ – ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΚΑΡΟΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Με τη στήριξη της διοργάνωσης
"Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου" του Δήμου Αθηναίων

Επιμελητές: Babelart
Συντονισμός παράλληλων εκδηλώσεων: ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΟΝ

Write a comment...
awesome comments!
Plugin - JSDK/Ultimate Social Elements is disabled! Please enable it!