Print this page
Rate this item
(1 Vote)

Τακίμ – Καφέ Αμάν: «Ελληνική απόλαυσις» στη Δράμα | Τρίτη 28 Αυγούστου

By Published August 21, 2018

TAKIM

KΑΦΕ ΑΜΑΝ | «Η ελληνική απόλαυσις»
Ένα μουσικό ταξίδι σε ΗΠΕΙΡΟ, ΒΑΛΚΑΝΙΑ, ΠΟΛΗ, ΣΜΥΡΝΗ, ΑΜΕΡΙΚΗ
Καλλιτεχνική επιμέλεια – κείμενα: Λάμπρος Λιάβας
ΦΑΡΑΓΓΙ ΠΕΤΡΟΥΣΑΣ ΔΡΑΜΑΣ
Τρίτη 28 Αυγούστου 2018 | Ώρα 21:00

Το συναυλιακό καλοκαίρι του 2018 ολοκληρώνεται και οι ΤΑΚΙΜ συνεχίζουν να ταξιδεύουν το ΚΑΦΕ ΑΜΑΝ ανά την Ελλάδα! Την Τρίτη 28 Αυγούστου θα βρεθούν στο Φαράγγι της Πετρούσας στη Δράμα, σε συνεργασία με τον Μουσικοδραματικό Σύλλογο Χωριστής
«Η Αναγεννηθείσα Μακεδονία».

Oι ΤΑΚΙΜ, έξι από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες της ελληνικής δημοτικής μας μουσικής, συμπράττουν και μας προσκαλούν στο γοητευτικό μουσικό ταξίδι του Ελληνισμού μέσα στο χρόνο! Για μια μοναδική βραδιά θα ξαναζωντανέψει το Καφέ-Αμάν «Ελληνική Απόλαυσις», σε μια ξεχωριστή μουσική παράσταση, που επιμελείται και παρουσιάζει ο Λάμπρος Λιάβας.

Σταθμοί του ταξιδιού μας τα Γιάννενα (με το «Γυαλί-καφενέ»), τα Βαλκάνια (με το «Γκρέτζι-Χάνι»), η Πόλη (με το «Καζίνο της Δέσποινας» στα Ταταύλα), η Σμύρνη (με τις «μπύρες»
την Προκυμαία), αλλά και η Αμερική (με τα Καφέ-Αμάν του Κατσαρού και της Μαρίκας στο Σικάγο και τη Νέα Υόρκη). Ένα επικό ταξίδι-περιπέτεια, ένα αδιάκοπο δούναι και λαβείν ανάμεσα σε λαούς και πολιτισμούς, σε Ανατολή και Δύση.

Σε κάθε μέρος, ξεδιπλώνονται συγκινητικές ανθρώπινες ιστορίες, με επίκεντρο τους μεγάλους δεξιοτέχνες, οργανοπαίκτες και τραγουδιστές που σφράγισαν τη μουσική παράδοση του Ελληνισμού, με γνωστά κι αγαπημένα κομμάτια, αλλά και αρκετά «κρυμμένα διαμαντάκια» που αξίζει ν’ ανακαλύψουμε!

Ένα συναρπαστικό ψηφιδωτό με χρώματα, ηχοχρώματα, σπάνιο οπτικό υλικό και προσεγμένες γεύσεις, με τη βαθειά γνώση του Λάμπρου Λιάβα και τη σπουδαία μουσική δεξιοτεχνία κι ευαισθησία των ΤΑΚΙΜ που αποτελούν οι: Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος (κλαρίνο), Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι), Θωμάς Κωνσταντίνου (ούτι, λαγούτο), Γιώργος Μαρινάκης (βιολί), Κώστας Μερετάκης (κρουστά) και Γιάννης Πλαγιαννάκος (μπάσο).

Μαζί τους, οι εξαιρετικοί τραγουδιστές Γιάννης Νιάρχος και Κατερίνα Τζιβίλογλου και στην αφήγηση η ηθοποιός Δήμητρα Στογιάννη.

Οπτικό υλικό: Γρηγόρης Φιλίδης

Συμμετέχει χορευτική ομάδα από τον Μουσικοδραματικό Σύλλογο Χωριστής
«Η Αναγεννηθείσα Μακεδονία».
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Τασούλα Μαυρίδου

ΤΑΚΙΜ – ΚΑΦΕ ΑΜΑΝ «Η ελληνική απόλαυσις»
Τρίτη 28 Αυγούστου | Φαράγγι Πετρούσας Δράμας | Ώρα έναρξης: 21:00

Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ προπώληση, 15 ευρώ στο ταμείο, 10 ευρώ φοιτητικά / ανέργων.

Προπώληση:
Πλατεία Ελευθερίας Δράμας, Γερμανός
και online: www.ticketservices.gr και στα Public.

Έγραψαν για το ΚΑΦΕ ΑΜΑΝ:

«Ελπίδα είναι να βλέπεις πιτσιρικάδες να δακρύζουν όταν παίζει το ούτι...»
Είναι υπέροχο αυτό όλο που συμβαίνει με τις γενιές που ανακαλύπτουν ότι ελληνικός πολιτισμός δεν είναι το Survivor, αλλά το νήμα που αόρατα ενώνει ενάμιση αιώνα τώρα ένα λαό που σε όποια ήπειρο και αν ζούσε, όποια θάλασσα και αν αντίκριζε, είχε τον τρόπο να κάνει τα βάσανα του στίχους και νότες και να τα ταξιδεύει από στεριά σε θάλασσα, από εποχή σε εποχή. Και να διασκευάζει το take five κάνοντάς το να μοιάζει Μικρασιάτικο! Είναι ελπίδα." | parallaximag.gr

«Ταξιδεύοντας με τους "Τακίμ" στα "Καφέ Αμάν" του Ελληνισμού - Ένα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι»

"...Οι «Τακίμ», έξι δεξιοτέχνες μουσικοί και δύο αυθεντικές φωνές, ενώθηκαν σ’ ένα μουσικό σύνολο, που ευτύχησε κάτω από τη «μπαγκέτα» του μουσικολόγου Λάμπρου Λιάβα να δώσει ένα αποτέλεσμα όχι απλά εντυπωσιακό, αλλά ίσως μοναδικό στα ελληνικά μουσικά πράγματα." | faretra.gr

Write a comment...
awesome comments!
Plugin - JSDK/Ultimate Social Elements is disabled! Please enable it!