Print this page
Rate this item
(1 Vote)

Όρνιθες σε διασκευή του Ηλία Καρελλά και μουσική των String Demons

By Published June 06, 2018

«Όρνιθες»

Ο Καραγκιόζης στη χώρα των πουλιών

Ο Ηλίας Καρελλάς εμπνέεται από τους Αριστοφανικούς «Όρνιθες» και δημιουργεί μια παράσταση για οικογενειακό κοινό με κεντρικό άξονα το θέατρο σκιών και τη ζωντανή μουσική.

Ο λαϊκός φιλόσοφος Καραγκιόζης με το πηγαίο του χιούμορ συναντά την αρχαία κωμωδία και τον Αριστοφάνη σε ένα πολύχρωμο λυρικό παραμύθι. Στην ειδική διασκευή για θέατρο σκιών τους ρόλους του Πεισθέταιρου και του Ευελπίδη ερμηνεύουν ο Καραγκιόζης και ο ξακουστός θείος τους Μπαρμπαγιώργος. Οι δυο τους απογοητευμένοι από την πόλη τους αναζητούν την ιδανική πολιτεία για να ζήσουν. Τα πουλιά που βλέπουν τα πάντα πετώντας από ψηλά είναι ίσως οι καλύτεροι σύμβουλοι για να τους υποδείξουν αυτήν την όμορφη ιδανική πολιτεία. Αποφασίζουν, λοιπόν, αφήνοντας τις ψηλές πολυκατοικίες, τα αυτοκίνητα, το θόρυβο και τη μιζέρια της πόλης και των ανθρώπων της, να ξεχυθούν στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος και να συναντήσουν στο φυσικό τους περιβάλλον τα πουλιά με τον αρχηγό τους και, έτσι, η περιπέτεια αρχίζει…

Για την πρωτότυπη αυτή παραγωγή ο Ηλίας Καρελλάς και οι συνεργάτες του θα σχεδιάσουν 90 διαφορετικές γιγαντοφιγούρες θεάτρου σκιών που θα ζωντανέψουν σε έναν μπερντέ 45 τετραγωνικών μέτρων και ένα σκηνικό χώρο βασισμένο στο φως και τη σκιά.
Πίσω από το μπερντέ ο Ηλίας Καρελλάς, όπως παραδοσιακά γίνεται στο θέατρο σκιών, δίνει με τη φωνή του ζωή στους χαρακτήρες του έργου.

Την πρωτότυπη μουσική ειδικά για την παράσταση θα συνθέσουν οι ταλαντούχοι String Demons. Το εκρηκτικό δίδυμο εγχόρδων θα μας ταξιδέψει παίζοντας και τραγουδώντας ζωντανά στη σκηνή.
Τη δισδιάστατη σύμβαση του έργου «σπάνε» με την παρουσία τους οι γνωστοί ερμηνευτές Χρήστος Θηβαίος στο ρόλο του Τσαλαπετεινού και Τζώρτζια Κεφαλά (Μπλε) στο ρόλο της Αηδόνας που παίζουν και τραγουδούν ζωντανά στη σκηνή ενώ στο ρόλο του Προμηθέα συναντάμε το Θάνο Κοσμίδη (Burger Project).

Συντελεστές
Διασκευή – Σκηνοθεσία- Στίχοι: Ηλίας Καρελλάς
Πρωτότυπη μουσική: String Demons
Κίνηση – Χορογραφία: Αντιγόνη Γύρα
Σκηνογραφία – Φωτισμοί: Ηλίας Καρελλάς
Κοστούμια: Αγγελική Μπόζου
Βοηθός σκηνοθέτη: Δήμητρα Κώνστα
Φιγούρες θεάτρου σκιών: Ηλίας Καρελλάς, Νικόλας Τζιβελέκης
Κατασκευή σκηνικού: Μιχάλης Ράπτης
Παραγωγή ήχου – Sound designer: Δημήτρης Ντούλιας
Ειδικές κατασκευές φωτισμού: Γρηγόρης Κουρέλης

Διανομή:
Καραγκιόζης, Μπαρμπαγιώργος & άλλες 35 φωνές: Ηλίας Καρελλάς
Τσαλαπετεινός: Χρήστος Θηβαίος
Αηδόνα: Τζώρτζια Κεφαλά (Μπλε)
Αφηγητές – Μουσικοί: String Demons
Προμηθέας- Μουσικός: Θάνος Κοσμίδης (Burger Project)
Μουσικός – κρουστά: Χάρης Παναγιωτόπουλος
Χειρισμός φιγούρας θεάτρου σκιών: Απόστολος Γραββάνης, Τάσος Δουρμούσογλου, Μιχάλης Καντήλωρος, Δήμητρα Κώνστα, Χάρης Μπιλλίνης, Νικόλας Τζιβελέκης,

Write a comment...
awesome comments!
Plugin - JSDK/Ultimate Social Elements is disabled! Please enable it!