Print this page
Rate this item
(1 Vote)

Πρώτη θέση για το "Παιδί" του Γιάννη Μαθέ και live στο 39ο River Party

By Published August 01, 2017

5 Αυγούστου – 39ο River Party (Νεστόριος, Καστοριά)

Μετά την 1η θέση που κατέλαβε το τραγούδι «ΠΑΙΔΙ» σε στίχους Μάνου Σαγκρή και μουσική δική του στο διαγωνισμό νέων συμμετοχών, ο Γιάννης Μαθές εμφανίζεται ζωντανά στο πιο μεγάλο μουσικό event του καλοκαιριού, το Σάββατο 5 Αυγούστου.

Μαζί του οι μουσικοί:
Πιάνο: Γιάννης Καφετζόπουλος
Βιολί : Κλεόδωρος Αγόρας
Κλασική, ηλεκτρική κιθάρα: Θεόφιλος Ζώτος
Κοντραμπάσο: Απόστολος Παπαπέτρος
Τύμπανα: Βασίλης Χωριανόπουλος

10 Αυγούστου – Σίφνος (Βαθύ)

21 Αυγούστου – Γαλάτσι (Θέατρο Άλσους Βεΐκου)

Μετα το Β’ Βραβείο Καλύτερου Τραγουδιού από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (με το τραγούδι «ΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ») και με αφορμή την 1η θέση στο Διαγωνισμό του 39ου River Party με το καινούριο του τραγούδι «ΠΑΙΔΙ», σε μουσική δική του και στίχους του Μάνου Σαγκρή, ο συνθέτης και ερμηνευτής Γιάννης Μαθές, βάζει τα ακουστικά του και “φορτώνει” Έλληνες ποιητές στο mp3 του. Στην μουσική παράσταση «Ποιητές.mp3», οι σημαντικότεροι Έλληνες ποιητές φωτίζονται και πάλι μέσα από τη φρέσκια ενορχηστρωτική ματιά του νέου τραγουδοποιού, σε μια δίωρη οπτικοακουστική συναυλία. 

Πλήκτρα, ηλεκτρική και κλασική κιθάρα, βιολί, κοντραμπάσο και τύμπανα, πειραματίζονται πάνω σε γνωστά μελοποιημένα ποιήματα, από τον Ελύτη, τον Καρυωτάκη, τον Καβάφη, το Γκάτσο, τον Ελευθερίου, την Νικολακοπούλου, μέχρι τους λαϊκούς ποιητές, το Βίρβο, τον Παπαδόπουλο και την Παπαγιαννοπούλου. Τα σημαντικά ποιήματα, οι ιδιαίτερες ενορχηστρώσεις και το πρωτότυπο Video Art, δίνουν την σκυτάλη στην αμεσότητα των αγαπημένων λαϊκών τραγουδιών και η οπτικοακουστική ατμόσφαιρα μετατρέπεται σε ελληνική γιορτή!

Χαρακτηριστικές στιγμές, το νέο Digital Single «ΠΑΙΔΙ», που κυκλοφορεί από τη Μικρή Άρκτο, οι βραβευμένοι «Αιρετικοί» των Γιάννη Μαθέ και Μάνου Σαγκρή, αλλά και το «Όμορφη και παράξενη πατρίδα», το «Κοιμήσου Περσεφόνη», ο «Τσάμικος», το «Είμ’ αητός χωρίς φτερά», οι «Ελεύθεροι κι ωραίοι».

Πιάνο: Γιάννης Καφετζόπουλος
Βιολί : Κλεόδωρος Αγόρας / Βασίλης Ραψανιώτης
Κλασική, ηλεκτρική κιθάρα: Θεόφιλος Ζώτος / Μάριος Μούρμουρας
Κοντραμπάσο: Πέτρος Λαμπρίδης
Τύμπανα: Βασίλης Χωριανόπουλος
Video Art: Μάνος Σαγκρής

Write a comment...
awesome comments!
Plugin - JSDK/Ultimate Social Elements is disabled! Please enable it!

Media