Print this page
Rate this item
(1 Vote)

Ο Χρήστος Θηβαίος και η Μαρία Παπαγεωργίου στο "Λιπάσματα 2017- Φεστιβάλ στη Θάλασσα" 24/7

By Published July 19, 2017

Χρήστος Θηβαίος Μαρία Παπαγεωργίου

Δευτέρα 24 Ιουλίου
Πολυχώρος Λιπασμάτων Δραπετσώνας – Πάρκο Εργατιάς

Δύο σημαντικές παρουσίες του σύγχρονου τραγουδιού, έρχονται σε μια κοινή εμφάνιση, στον πολυχώρο Λιπασμάτων Δραπετσώνας, τη Δευτέρα 24 Ιουλίου, στα πλαίσια του φεστιβάλ «Λιπάσματα 2017 – Φεστιβάλ στη θάλασσα».

Ο Χρήστος Θηβαίος και η Μαρία Παπαγεωργίου θα μοιραστούν την ίδια σκηνή, πλάι στη θάλασσα, ερμηνεύοντας ο καθένας χαρακτηριστικά τραγούδια του.

Από τις «Μέρες Αδέσποτες» στο «Σιδερένιο Νησί», μεσολαβούν 20 χρόνια δισκογραφίας, τις καλύτερες στιγμές της οποίας θα παρουσιάσει ο Χρήστος Θηβαίος, σε ένα πρόγραμμα γεμάτο συναίσθημα, μελωδία και σπουδαίες επιτυχίες. Τραγουδοποιός σπάνιας ευαισθησίας και ερμηνευτής υψηλών επιδόσεων, θα παρουσιάσει και τραγούδια εκλεκτών συναδέλφων του που έχει αγαπήσει.

Ταυτόχρονα παρουσιάζει και τα νέα τραγούδια από την σπουδαία δισκογραφική δουλειά που κυκλοφόρησε τον περασμένο Χειμώνα, με τίτλο «Σιδερένιο Νησί».

Ο Χρήστος Θηβαίος μαζί με τους εξαιρετικούς μουσικούς της μπάντας του υπόσχονται μια αξέχαστη συναυλία που θα συγκινήσει και θα διασκεδάσει, με τα δικά του σπουδαία τραγούδια, όπως το «Ημερολόγιο» και τις «Περικοπές Ενός Απόκρυφου Ημερολογίου» αλλά με τραγούδια από τις συνεργασίες του με μεγάλους δημιουργούς, όπως τον Θάνο Μικρούτσικο, το Γιώργο Ανδρέου, το Βασίλη Δημητρίου κ.ά.

Μαζί του οι Μάξιμος Δράκος (πιάνο), Γιάννης Αγγελόπουλος (τύμπανα) και Πέτρος Βαρθακούρης (μπάσο). Ηχοληψία Νίκος Λάγος.

Η Μαρία Παπαγεωργίου καταφέρνει στις παραστάσεις της να παντρέψει φαινομενικά αταίριαστα ακούσματα και καλλιτέχνες κερδίζοντας την αποδοχή του κοινού. Στις εμφανίσεις της μας ταξιδεύει παρέα με τους συνεργάτες της, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της ελληνικής –και όχι μόνο- μουσικής σκηνής.

Με οδηγό τον τελευταίο της δίσκο "4 Χρόνια Δευτέρα" που κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες και περιέχει ζωντανές ηχογραφήσεις που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια, χτίζοντας τις παραστάσεις της στο Σταυρό του Νότου, η Μαρία Παπαγεωργίου μας ξεναγεί στο πρόγραμμα που την ανέδειξε ως μία από τις σημαντικότερες νέες ερμηνεύτριες, με το ρεπερτόριο, τη σκηνική της παρουσία και τη συνέπειά της απέναντι στη μουσική και τους ακροατές της.
Απρόσμενες διασκευές και στιγμές της προσωπικής της δισκογραφίας, συνυπάρχουν με τα τραγούδια του Ιωαννίδη, του Σαββόπουλου και του Λοΐζου, την ελληνική παράδοση και τα ξένα τραγούδια, καταλήγοντας στα ανατρεπτικά encore της, εκεί που η Βιτάλη και ο Περίδης συναντούν τους Portishead και τους Beirut.

Μαζί της οι:
Κοσμάς Λαμπίδης (Usurum): Νέι, Φωνή | Ντίνος Μάνος: Κοντραμπάσο | Νίκος Παπαβρανούσης: Τύμπανα | Σταύρος Ρουμελιώτης: Κιθάρες | Χρήστος Τόλης: Πιάνο, Harmonium

Ωρα έναρξης: 21.30
Ελεύθερη είσοδος
Πρόσβαση: Από ΗΣΑΠ Πειραιά, το τρόλει 20 και το λεωφορείο 859, Στάση Δραπετσώνα .

Write a comment...
awesome comments!
Plugin - JSDK/Ultimate Social Elements is disabled! Please enable it!