Print this page
Rate this item
(1 Vote)

Απόηχος Λαζαρίδη - Καραμπέτη στο Επταπύργιο/ Κέντρο Πολιτισμού ΠΚΜ

By Published September 08, 2018

Περισσότεροι από 1.000 θεατές

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στο Επταπύργιο
Γεώργιος Εμμανουήλ Λαζαρίδης - Καρυοφυλλιά Καραμπέτη
Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Γιώργος Λαζαρίδης

Γιώργος Λαζαρίδης

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή του κόσμου στη συναυλία που οργάνωσε το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης.Περισσότερα από 1.000 άτομα ανηφόρισαν στο Επταπύργιο και έζησαν μια μαγική βραδιά, όπου η ποίηση συνάντησε την μουσική και το Αυγουστιάτικο φεγγάρι.

Η πρόεδρος κ Διευθ. Συμβουλιος του ΚΠΚΜ Άννα Μυκονίου

Η πρόεδρος κ Διευθ. Συμβουλιος του ΚΠΚΜ Άννα Μυκονίου

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στοχεύει όχι μόνο στην ψυχαγωγία του κόσμου αλλά και στην ανάδειξη των μνημείων της Θεσσαλονίκης. Λίγο πριν την έναρξη της συναυλίας, οι θεατές είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούνστις εσωτερικές αυλές του Φρουρίουκαι να ενημερωθούν για την ιστορία του Επταπυργίου, ενός από τα σημαντικότερα μνημεία της Θεσσαλονίκης, μέρος του καταλόγου μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της για την ιστορία ΟΥΝΕΣΚΟ.

Στο πρώτο μέρος του προγράμματος ο παγκοσμίου φήμης Θεσσαλονικιός πιανίστας και συνθέτης Γεώργιος Εμμανουήλ Λαζαρίδης ερμήνευσεδυο έργα για πιάνο τουL. V. Beethoven, τη σονάτα αριθμ. 14, γνωστή σαν "Σονάτα υπό το σεληνόφως" και την σονάτα αριθμ. 17 ή αλλιώς "Σονάτα της καταιγίδας".

Με ένα δυνατό και παρατεταμένο χειροκρότημα οι θεατές έδειξαν τον ενθουσιασμό τους για το ρεσιτάλ πιάνου που απόλαυσαν σε ένα μοναδικό μνημείο της πόλης.

Στη συνέχεια η εξαιρετική Καρυοφυλλιά Καραμπέτη απήγγειλε μοναδικά, με φόντο το άρτια φωτισμένο μνημείο, τη "Σονάτα του σεληνόφωτος" του Γιάννη Ρίτσου, υπό τους ήχους της "Σονάτας υπό το σεληνόφως" του L. V. Beethoven.

Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ Πολιτισμού Αλέξανδρος Θάνος

Στο τέλος της μουσικής παράστασης ο κόσμος φανερά συγκινημένος συνεχάρη τους πρωταγωνιστές και τους συντελεστές της υπέροχης βραδιάς.

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Αθανάσιος Κολαλάς
Δημιουργικό Αφίσας: Αλεξία Βαλταδώρου

Write a comment...
awesome comments!
Plugin - JSDK/Ultimate Social Elements is disabled! Please enable it!