Τώρα στον αέρα
Loading...

 Πατάς και ακούς - Press the Button and listen

Πληροφορίες σταθμού email  [email protected]  και  Κινητό-Viber 6937036523

 

Το site έχει την άδεια της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ (AUTODIA)

Πατάς και ακούς - Press the Button and listen

Πληροφορίες σταθμού email [email protected] και Τηλέφωνο - Viber 6937036523

Rate this item
(1 Vote)

Η Χορωδία του Κόκκινου Στρατού καθήλωσε το ελληνικό κοινό με δύο μεγαλειώδεις συναυλίες

By Published December 17, 2017

Alexandrov Ensemble

Με 2 μεγαλειώδεις συναυλίες καθήλωσαν το ελληνικό κοινό, που τους αποθέωσε!
Το θρυλικό μουσικό σύνολο του Κόκκινου Στρατού συνεχίζει να γράφει ιστορία και το απέδειξε με τις 2 συναυλίες που έδωσε στην Ελλάδα τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, στο κατάμεστο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας στην Αθήνα και την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου στο Αλεξάνδρειο στη Θεσσαλονίκη.

130 χορωδοί, χορευτές και μουσικοί επί σκηνής ξεσήκωσαν με τον έντονο ρυθμό, το δυνατό παλμό, μετέφεραν το μεγαλείο της ρωσικής ψυχής και συγκίνησαν μέχρι και τον τελευταίο θεατή όταν τραγούδησαν «Όταν σφίγγουν το χέρι» των Μίκη Θεοδωράκη – Γιάννη Ρίτσου.

Η χορωδία σε απόλυτη αρμονία, οι σολίστ με απίστευτα υψηλές φωνητικές ικανότητες και οι χορευτές με άκρως εντυπωσιακές χορογραφίες ξεσήκωσαν το κοινό που χάρισε το πιο θερμό και εγκάρδιο χειροκρότημα στο παγκοσμίου φήμης συγκρότημα του Αλεξαντρόφ.

Την Χορωδία του Κόκκινου Στρατού παρουσίασε στο ελληνικό κοινό ο Βαλέριος Σμιρνόβ, Πρόεδρος του Ιδρύματος Athens International Music Military Festival και διοργανωτής των συναυλιών.

Στη συναυλία της Αθήνας παρευρέθηκαν οι: Μανώλης Γλέζος, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Ρώσος Πρέσβης στην Ελλάδα, Αντρέι Μ. Μάσλοβ, ο Δήμαρχος Μαραθώνος, Ηλίας Ψινάκης, οι καλλιτέχνες Γιώργος Νταλάρας, Ταμίλα Κουλίεβα, Τζίνα Αλιμόνου και άλλοι.

Μανώλης Γλέζος – Γιώργος Νταλάρας

Πρέσβης της Ρωσίας, Αντρέι Μ. Μάσλοβ - Βαλέριος Σμιρνόβ, Πρόεδρος του Ιδρύματος AIMMFestival

Ηλίας Ψινάκης – Τζίνα Αλιμόνου

Επίσης εκπρόσωποι των Διπλωματικών Αποστολών στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη, εκπρόσωποι όλων των Σωμάτων Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας, ο Γενικός Πρόξενος Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη κος Αλεξάντρ Σερμπακόβ και ο Γενικός Δ/ντής της εταιρείας «ROSOBORONSERVICE», κος Λάμπρος Μπαρτζώκας, που ήταν και ο Μεγάλος Υποστηρικτής του Φεστιβάλ. Ο Μέγας Χορηγός από την Ρώσικη πλευρά ήταν η εταιρεία Russian Helicopters.

Η Χορωδία του Κόκκινου Στρατού, ξεκίνησε το 1928 σα μουσικό σύνολο αποτελούμενο από 12 στρατιώτες με βασική αποστολή να ψυχαγωγεί τα σοβιετικά στρατεύματα οπουδήποτε στον κόσμο βρίσκονταν και μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του '30 είχε φτάσει να απασχολεί 300 καλλιτέχνες και η φήμη του είχε ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας.
Η Alexandrov Ensemble είναι η επίσημη στρατιωτική χορωδία των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων, πήρε το όνομά της από τον πρώτο της διευθυντή, Βασίλιεβιτς Αλεξαντρόφ, που ήταν ο αγαπημένος συνθέτης του Στάλιν αλλά και ο συνθέτης του Εθνικού ύμνου της Ρωσίας. Αποτελείται από μια αποκλειστικά ανδρική χορωδία, μια μουσική ορχήστρα και ένα χορευτικό σύνολο.
Το ρεπερτόριο του συγκροτήματος περιλαμβάνει περισσότερες από 2.000 μουσικές συνθέσεις: επαναστατικά τραγούδια, παραδοσιακά τραγούδια και χορούς όπως η Κατιούσα, η Καλίνκα, θρησκευτική μουσική (όπως το Ave Maria) Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, κλασικές συνθέσεις Ρώσων και ξένων συνθετών, καθώς και μεγάλες επιτυχίες της παγκόσμιας μουσικής.

«Τραγουδιστικό όπλο του Κρεμλίνου» αποκάλεσε το Alexandrov Ensemble ο Winston Churchill.

Η χορωδία του συνόλου συνδυάζει την αρμονία και την καθαρότητα του ακαδημαϊκού τραγουδιού με την πολύχρωμη συναισθηματικότητα και την καλλιτεχνική ποιότητα που είναι απαραίτητη σε κάθε παραδοσιακή λαϊκή παράσταση, ενώ χαρακτηρίζεται από υψηλές φωνητικές δεξιότητες.

Το χορευτικό σχήμα, με τις εντυπωσιακές επιδόσεις του στη σκηνή, συνεισφέρει με μεγάλη επιτυχία στο υψηλό επίπεδο του Συνόλου.

Η ορχήστρα συνδυάζει με ιδιαίτερη επιτυχία παραδοσιακά ρωσικά έγχορδα, όπως η μπαλαλάικα και η domra, με το ακορντεόν, τα ξύλινα πνευστά και τα χάλκινα.

Η επιτυχία της χορωδίας, των σολίστ και του χορευτικού συνόλου βασίζεται κατά μεγάλο βαθμό στον ευέλικτο και αρμονικό ήχο της ορχήστρας και στην ξεχωριστή σύνθεση των οργάνων της.

Σε ολόκληρο τον κόσμο, το Σύνολο Αλεξαντρόφ θεωρείται ισότιμο με θεσμούς όπως τα μπαλέτα Μπολσόϊ, το Εριμτάζ, η Κρατική Πινακοθήκη Τρετιακόφ και το Μουσείο της Πολιτιστικής Κληρονομιάς στη Μόσχα.

Διοργάνωση
Athens International Music Military Festival ΑΜΚΕ

Εκτέλεση Παραγωγής
ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ E-Prod
Τηλ.: 210 6892110

 
 
Write a comment...
awesome comments!
Plugin - JSDK/Ultimate Social Elements is disabled! Please enable it!

Σχετικά Με Radio-Paris

  • Το Radio Paris είναι ένας Online Ραδιοφωνικός Σταθμός στην Ελλάδα αλλά έχει παγκόσμιο πνεύμα και αγάπη για τη μουσική.

    Κοίτα να μην χάνεις τη ραδιοσυχνότητα της ψυχής σου...
     Ό,τι σώζουμε, μάς σώζει

    GEAGRAMMO_-_Licensed_1.jpg

Contact us

Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά 16
Γλυφάδα, 16675
Ελλάδα
2108946521
Mobile: 6937036523
www.radio-paris.gr

Quote

  •  η κάθε στιγμή έχει τη μουσική της