Πληροφορίες σταθμού 6937036523 - viber 6983446016 και email [email protected]
Rate this item
(1 Vote)

Μπέττυ Χαρλαύτη και El Sistema Greece ξεσηκώνουν τo Mέγαρο και στέλνουν ηχηρό μήνυμα ελπίδας

By Published October 07, 2017

«Τον καλύτερό μας εαυτό» μάς έβγαλαν η Μπέττυ Χαρλαύτη και η χορωδία El Sistema Greece

στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 30 Σεπτεμβρίου, όπως ακριβώς ήταν και το θέμα του TEDxAcademy 2017, στο οποίο συμμετείχαν, αγγίζοντας τις πιο ευαίσθητες χορδές και προκαλώντας τη συγκίνηση και μια έκρηξη ενθουσιασμού του κοινού που είχε κατακλύσει την αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη».

Η χορωδία, αποτελούμενη από παιδιά των προσφυγικών δομών του Σκαραμαγκά, του Σχιστού και όχι μόνο, πλάι πλάι με ελληνόπουλα, τραγούδησε την Ωδή στη Χαρά από την 9η Συμφωνία του Μπετόβεν, τραγούδησε Μίκη Θεοδωράκη, τραγούδησε το φως, την αξιοπρέπεια, τη ζωή που πάει μπροστά!

Η Μπέττυ Χαρλαύτη, η μοναδική ερμηνεύτρια της γενιάς της που βρέθηκε σταθερά κοντά στον Μίκη Θεοδωράκη και την Ορχήστρα του τα τελευταία χρόνια, ήδη πολυταξιδεμένη για συναυλίες της στο εξωτερικό ερμηνεύοντας σε πολλές ξένες γλώσσες, απογείωσε την ατμόσφαιρα της αίθουσας.

Φωνή χαρακτηριστική, γεμάτη εσωτερική δύναμη, που διόλου τυχαία δεν βρέθηκε να κάνει τον νέο δίσκο σε μουσική του μεγάλου συνθέτη με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, σε ενορχηστρώσεις Γιάννη Μπελώνη. Και βέβαια δεν βρέθηκε τυχαία να μοιράζεται τη σκηνή με την El Sistema Greece, μέλος της παγκόσμιας El Sistema, στην εκρηκτική αυτή μυσταγωγία, όπου το ασυγκράτητο χειροκρότημα των θεατών ξεκίνησε πριν καλά καλά τελειώσει η σολίστρια το αραβικό τραγούδι που μοιράστηκε με τις φωνές των παιδιών της χορωδίας.

Καθοριστική του όλου κλίματος η πρωτοποριακή sold out διοργάνωση της TEDxAcademy, η οποία προσκάλεσε την Μπέττυ Χαρλαύτη και την El Sistema να ενωθούν επί σκηνής για το κοινό της. Σε μια υπέροχη performance που εμπνεύστηκε και δημιούργησε η music curator Άννα Τσεϊμαζίδου!

0 awesome comments!
Read 448 times Last modified on Sunday, 08 October 2017 22:45

Σχετικά Με Radio-Paris

  • Το Radio Paris είναι ένας Online Ραδιοφωνικός Σταθμός στην Ελλάδα αλλά έχει παγκόσμιο πνεύμα και αγάπη για τη μουσική.Δημιουργήθηκε το 2010 και γρήγορα αγαπήθηκε από το κοινό ενώ διατηρεί ακροατές σε πάνω από 40 χώρες ανά τον κόσμο.

    Κοίτα να μην χάνεις τη ραδιοσυχνότητα της ψυχής σου...
    Ό,τι σώζουμε, μάς σώζει

Contact us

Αγγέλου Μεταξά 16
Γλυφάδα , 16675
Ελλάδα
2108946521
Mobile: 6937036523
www.radio-paris.gr

Quote

  •  η κάθε στιγμή έχει τη μουσική της