Print this page
Rate this item
(1 Vote)

IANOS ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ | «ΒΙΒΛΙΟΦΙΛΙΑ» | 2 Οκτωβρίου έως 3 Νοεμβρίου 2018

By Published September 28, 2018

IANOS | ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ | ΜΙΚΡΗ ΑΡΚΤΟΣ  | ΒΙΒΛΙΟΦΙΛΙΑ

Την Τρίτη 2 Οκτωβρίου στις 20:30 η IANOS ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ έχοντας, από την πρώτη χρονιά της λειτουργίας της, συνδέσει οργανικά τον εκθεσιακό προγραμματισμό της με το βιβλίο, τους συγγραφείς και τους υπαρκτούς ή επινοημένους κόσμους τους, παρουσιάζει το εικαστικό αφιέρωμα με τίτλο «ΒΙΒΛΙΟΦΙΛΙΑ».

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24) και γίνονται στα πλαίσια της συμμετοχής στον εκθεσιακό προγραμματισμό της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου.

Εγκαίνια: Τρίτη 2 Οκτωβρίου, 20.30-22:30
Διάρκεια έκθεσης: 2 Οκτωβρίου έως 3 Νοεμβρίου
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Μικρή Άρκτος
Επιμέλεια: Ίρις Κρητικού

Λίγα λόγια για την έκθεση
Ομαδική εικαστική έκθεση με αφορμή τη διοργάνωση «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου».
Το βιβλίο ως σύμβολο και ως συλλεκτικό ή μαγικό αντικείμενο, το βιβλίο ως πυκνό τοπίο γραφής και εικόνας, το βιβλίο ως αναφορά στην παιδική μνήμη και ως δια βίου ενεργοποιημένος χάρτης του νου, το βιβλίο ως ανεξάντλητο πεδίο γνώσεων και ως αυτοτελές σύμπαν, το βιβλίο ως αλάνθαστος σύντροφος και ως παρηγοριά, το βιβλίο ως ημερολόγιο, ως κατάστιχο και ως αλληγορία, αποτελεί το επίκεντρο και την αποκλειστική θεματική της πρώτης έκθεσης της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς.

Λίγα λόγια για την IANOS Αίθουσα Τέχνης
Η IANOS Αίθουσα Τέχνης, διανύει τον έκτο χρόνο λειτουργίας της υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μικρής Άρκτου και την επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού, εστιάζοντας στην παρουσίαση θεματικών αφιερωμάτων και ατομικών εκθέσεων με κυρίαρχη αφετηρία την άμεση ή έμμεση αναφορά στο πολυσχιδές, συναρπαστικό σύμπαν της λογοτεχνίας και της ποίησης, αλλά και τη σχέση ενός χώρου αφιερωμένου στον κόσμο του βιβλίου με την πόλη που τον περικλείει.

IANOS Αίθουσα Τέχνης (Αθήνα, Σταδίου 24), www.ianos.gr
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή : 09:00 - 21:00, Σάββατο: 09:00 - 18:00
Επικοινωνία IANOS, 2103217810 (εσ. 5), This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Link Εκδήλωσης: https://www.ianos.gr/events/ianos-aithousa-technis-ekthesi-vivliophilia-ekd.html

Write a comment...
awesome comments!
Plugin - JSDK/Ultimate Social Elements is disabled! Please enable it!