Print this page
Rate this item
(1 Vote)

Βάσια Ακαρέπη - Το αίνιγμα της κερασόπιτας | Εκδόσεις Διόπτρα

By Published July 20, 2017

To Βιβλίο

Το νέο βιβλίο της Βάσιας Ακαρέπη ακροβατεί ανάμεσα στο μυστήριο και την τρυφερότητα, ισορροπεί ανάμεσα στη γλύκα και την πίκρα.
Με υλικά τη μαγεία των αινιγμάτων,τη μυρωδιά της βανίλιας, το χρώμα των κερασιών και την απόλαυση της ζάχαρης,συντίθεται μια γλυκόπικρη ιστορία γεμάτη σασπένς, συγκίνηση και ανατροπές που εγείρει ταυτοχρόνως αισθήματα αγάπης, νοσταλγίας και προσμονής.
Όπως ακριβώς συμβαίνει και με την ίδια τη ζωή όταν αποφασίζουμε να την ζήσουμε στο ακέραιο παίρνοντας ρίσκα και αντιμετωπίζοντας την πραγματικότητα.

Οπισθόφυλλο
Δύο γυναίκες, δύο μοίρες ενωμένες όπως τα υλικά μιας συνταγής με γεύση γλυκόπικρη.

Μια κληρονομιά, ένα τετράδιο με συνταγές γλυκών και ένα παράδοξο παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού φέρνουν την Έλλη στην Κεφαλονιά. Σκοπός της να παρασκευάσει τη γιορτινή κερασόπιτα της θείας Μάρθας πραγματοποιώντας έτσι την τελευταία επιθυμία της αινιγματικής γυναίκας που καθόρισε τη μοίρα της…
Οι τρυφερές αναμνήσεις από την παιδική της ηλικία μπλέκονται με τη ζοφερή ανάμνηση μιας απόπειρας δηλητηρίασης και το μίσος που φώλιασε μέσα της.
Όμως πού τελειώνει το ψέμα και πού ξεκινά η αλήθεια;
Στη σκιά της αδερφής της μητέρας της, η Έλλη καλείται να εκτελέσει έξι συνταγές-γρίφους και να ξεκλειδώσει ένα προς ένα τα μυστικά που στοιχειώνουν τη ζωή και πολλών άλλων. Με σύμμαχο τον Μάνο και τους φίλους που αποκτά στο νησί θα έρθει αντιμέτωπη με τον εαυτό της, θα αναμετρηθεί με τις θολές μνήμες και θα ανασύρει από το μακρινό παρελθόν μια ιστορία που ήρθε η ώρα να βγει στο φως.
Η ζωή της Μάρθας γίνεται ο καμβάς που κάνει τη συνταγή της κερασόπιτας να σημαίνειπολύ περισσότερα από όσα μπορούν να πουν οι λέξεις...
Άραγε οι νεκροί μπορούν να ζητήσουν συγγνώμη;

Τίτλος Το αίνιγμα της κερασόπιτας
Συγγραφείς Βάσια Ακαρέπη
ISBN 978-960-605-204-0
Τιμή με ΦΠΑ (€) 14.35
Σελίδες 424
Κατηγορία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

Η Βάσια Ακαρέπη γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα και κατοικεί στον Κορυδαλλό. Είναι απόφοιτος του τμήματος νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό και στον χώρο της κοσμετολογίας, αλλά τα τελευταία χρόνια ασχολείται κυρίως με τη συγγραφή, τη ζωγραφική και την αρθρογραφία. Άρθρα της έχουν φιλοξενηθεί σε διάφορους ιστότοπους, ενώ η ίδια διατηρεί προσωπικό ιστολόγιο, από το 2010, με την επωνυμία «Vasiaiswriting». Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (ΠΕΛ).

Έχουν κυκλοφορήσει τα έργα της Μια νύχτα που κράτησε χρόνια, Πάνθηρας Μαυρόγατος και Πάνθηρας Μαυρόγατος 2 από τις εκδόσεις Μίνωας. Το μυθιστόρημα Το αίνιγμα της κερασόπιτας είναι το πρώτο βιβλίο της συγγραφέως που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα. Για επικοινωνία με τη συγγραφέα: www.vasiaakarepi.gr This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Write a comment...
awesome comments!
Plugin - JSDK/Ultimate Social Elements is disabled! Please enable it!